Bron RTL-Nieuws

DENK presenteert verrassend kabinet-Kuzu

Schizofrene coalitie krijgt ruime steun

Een grote verrassing in politiek Den Haag. Terwijl informateur Edith Schippers nog onderzoekt wat voor coalitie er mogelijk is, heeft DENK al een nieuwe kabinet gepresenteerd. Het kabinet-Kuzu heeft een ruime meerderheid van 81 zetels.

De afgelopen 60 dagen hebben de drie Kamerleden van DENK onder leiding van informateur Pieter Omtzigt (CDA) in het geheim gewerkt aan een regeerakkoord. Naar nu blijkt kan een Kamermeerderheid van DENK, VVD, PVV, SP, PvdA en Forum voor Democratie zich achter dat akkoord scharen.

Premier Tunahan Kuzu is blij met de doorbraak: “Ik had er moeite mee te zien dat er getreuzeld werd in de formatie, terwijl Nederland behoefte heeft aan een stabiel kabinet. Daarom heb ik zelf mijn verantwoordelijkheid genomen. Dit is een coalitie waarin we elkaar iets gunnen. Zoals wij in Rotterdam zeggen: yalan dunya.”

DENK is zelf getalsmatig niet nodig voor de coalitie, maar dat is volgens Kuzu geen probleem: “Onze kracht is dat wij verschillen kunnen bundelen en ons kunnen inleven in de ander, om daar vervolgens positieve energie uit te putten. DENK is dus het bindmiddel van deze schizofrene coalitie. Ik schat in dat die samenwerking zonder ons heel lastig zou worden.”

PvdA-leider Lodewijk Asscher wordt minister van Turkije & onderwijs. Hij is vereerd: “Aanvankelijk wilde ik niet plaatsnemen in het kabinet, maar toen uitkwam dat Kuzu mij vroeg kon ik niet weigeren. Hij is een echte bruggenbouwer. Zo iemand kom je helaas maar een keer in je leven tegen.”

Het motto van het kabinet-Kuzu is ‘Huh?’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is nog steeds zo dat als men een kind heeft dat niet aan het werk komt, dat er toch nog vaak door ouders wordt gezegd: “Ga dan in godsnaam maar in de politiek”. En zo komt het dat er vogels van velerlei pluimage in de politiek actief zijn; de laatste tijd zijn er veel duiven en haviken, vogelspotters hebben zelfs al een enkele Koolmees gesignaleerd. Maar pas op: één zwaluw maakt nog geen zomer.

Reageer
gravatar

Omdat:
1. in klassiek Islamitische bewegingen vrouwen immers geen leidende rol mogen spelen
2. Öztürk tweede in lijn van opvolging is en
3. Tatjana nu eigendom is van een rijke moslim en opgenomen in diens harem

gravatar

Natuurlijk is Kuzu namens zijn talloze kiezers in Nederland maar een tussenpaus; iedereen weet dat hij alleen maar premier is opdat het machtsvacuüm niet door Gülen-aanhangers wordt opgevuld. Binnenkort zal -per decreet- de datum bekend worden gemaakt waarop Erdogan in de Nieuwe Kerk in Amsterdam tot Keizer van West-Europa zal worden gekroond. Het inwijdingsfeest zal worden gesponsord door de Koning van Saoedi-Arabië en muzikaal omlijst door DJ Trump.
Het afsluitende vuurwerk zal gezamenlijk worden verzorgd in een coproductie van I.S. en Al Qaeda.

Reageer
gravatar

PRESIDENT Kuzu toch?
Voor het leven, aangezien hij de grondwet gaat veranderen, met 113,93% stemmen.
En als hij op staatsbezoek komt neemt hij een paar KOPSCHOPPERS mee.

Zó leergierig die Turken!

Dat is wat anders dan fantasie.
Of moraal.
Of eer.

gravatar

DAT noem ik nu échte integratie…Het is niet zo, dat de Turkije moet vragen om met de EU mee te mogen doen, maar omgekeerd. Te beginnen met Nederland. Een land dat zijn identitiet het makkelijkst opgeeft.

Reageer
gravatar

is het niet minister president Roemer?

En heeft Thierry Baudet al iets in het latijn gezegd over dat hij niet minister president is geworden?

Reageer