Ultieme examentruc? Dit meisje heeft gezorgd dat ze de stof beheerst

'Ik snap eigenlijk niet dat anderen het nog niet hadden bedacht'

De eindexamens zijn weer van start gegaan en dus komen ook alle examentrucs weer tevoorschijn. Nazia (17) uit Amsterdam heeft misschien wel het ultieme slimmigheidje gevonden: zij heeft ervoor gezorgd dat ze de stof beheerst.

Nazia kan haar list aan iedereen aanbevelen: “Veel klasgenoten hebben ziek veel tijd gestoken in spiekbriefjes om onder hun horloges te proppen of lijstjes formules die ze verborgen in hun grafische rekenmachine hebben geprogrammeerd. Maar dat is helemaal niet nodig. Gewoon opletten tijdens de lessen, je huiswerk bijhouden en een paar weken van tevoren gestructureerd gaan leren. Ik snap eigenlijk niet dat anderen het nog niet hadden bedacht.”

Is Nazia niet bang dat leraren haar truc ontdekken? “Nee joh! Sterker nog, de meeste leraren vinden het zelfs mooi als ze erachter komen dat je de stof die je voor je examen moet kunnen herkauwen echt probeert te doorgronden. Soms zijn ze zelfs bereid om een leerling een handje te helpen door boeiend over hun vak te vertellen. Zo ben je samen het systeem te slim af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De stof beheersen? Aan dat gordijn om d’r gezicht heen te zien, beheerst de stof háár.

En wie Nazia zegt, moet ook Nazib zeggen.

Reageer
gravatar

Sodeluja, de stof beheersen!!!

De ambtenaren en bewindvoerders bij het Ministerie van Onderwijs zijn zich rotgeschrokken:

Als dit vaker gaat gebeuren, valt wel erg op dat ze zelf geen benul hebben waarmee ze bezig zijn.
😉

Reageer
gravatar

mijn strategie was ook simpel. Een opleiding doen ver onder je niveau. Dan hoef je helemaal niks te doen. Moet je wel niveau hebben. Veel beroemdheden hebben deze strategie toegepast, denk aan namen als Mat Herben en Emile Roemer

Reageer
gravatar

Nadia (17) uit Amsterdam komt er wel. Misschien moet ze qua hoofdbedekking voortaan iets minder naar vader/broers/ooms/neven/imams luisteren, want ze heeft vast heel mooi haar.

Reageer
gravatar

U zegt het, de moslimmeisjes worden onderschat. U bent een van de humane mensen/kenners die daar niet aan meedoen. Het zijn tenslotte allemaal mensen, nietwaar.
U komt uit Amstelveen?