Bron: Flickr, BagoGames, CC BY 2.0

Met deze VR-bril op zie je niet hoe belachelijk je eruit ziet

VR-wereld opgeschud door nieuw project

De grenzen van de virtual reality-technologie zijn nog niet bereikt. Afgelopen weekend werd de VR-wereld opgeschud door een nieuw project van het ontwerpteam Visionz. Als je hun nieuwe VR-bril opzet, zie je zelf niet hoe belachelijk je eruit ziet.

“Het mooie aan VR is dat spelers zich in realiteiten kunnen begeven die niet echt bestaan”, vertelt Amir Chakrabarti, de ontwerper van de nieuwe VR-bril. “Dus aan het begin van het project zeiden wij tegen elkaar: hoe gaaf zou het zijn om een volledige submersive VR-experience te maken waarbij je zelf niet doorhebt dat je er met zo’n bril uitziet als een totale idioot?”

Een dergelijk project is nog nooit uitgevoerd, volgens Chakrabarti werd het daarom een groter project dan hij van tevoren had verwacht: “Maar uiteindelijk is het een schitterend resultaat. Het geeft zo’n magisch gevoel als iemand met zo’n belachelijke bril helemaal niet meer doorheeft wat er om hem heen gebeurt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De techniek draait er steeds meer om kennis van jezelf te vermijden.
En simpele cognitieve functies over te nemen en te automatiseren.

Reageer
gravatar

Zo’n VR-bril moeten ze verplichten bij linkse gekkies met hun rode sjaal en hun beige trenchcoat. Het laat zien wat belachelijke denkbeelden met je uiterlijk doet.

Wat mij betreft kunnen hipsters er ook wel bij.

Corrie.

Reageer
gravatar

Volgens mij is dit artikel gewoon verzonnen en is de VR-wereld helemaal niet opgeschud. Heel even geloofde ik het, tot ik in de tweede alinea de naam Chakrabarti las. Toen vielen de schellen van mijn ogen. Deze Amir is voor de wereld van virtual reality wat Hennie Keizer voor de VVD is.

Reageer