Wij hebben Harry Potter herschreven zodat het duidelijk is dat het fictie is

Nieuwe versie telt ruim 3500 pagina's

Om misverstanden te voorkomen, hebben we Harry Potter en de Relieken van de Dood van J.K. Rowling herschreven. Zo is het duidelijk dat Harry Potter een fictioneel figuur is, die slechts bestaat in de belevingswereld van de lezer, en geen fysieke vorm heeft in de wereld om ons heen. De nieuwe versie heet ‘De bovenal fictieve tovenaar Harry Potter en de door J.K. Rowling verzonnen Relieken van de Dood’ en telt ruim 3500 pagina’

Hieronder kun je alvast een voorproefje lezen:

“Harry bloedde, bij wijze van spreken dan, want Harry is een fictief personage. Met zijn linkerhand om zijn rechter geklemd duwde hij zachtjes vloekend met zijn schouder de slaapkamerdeur open. Op dit moment vraag je je misschien af over welke slaapkamer dit gaat. Voor de duidelijkheid: dit is niet jouw slaapkamer, het is een slaapkamer die J.K. Rowling heeft bedacht. Het is een fictieve locatie waarin Harry Potter, de fictieve tovenaar, zich kan bewegen, of althans, waarin hij de bewegingen kan maken die de schrijver verzint. Natuurlijk is het mogelijk dat deze slaapkamer is gebaseerd op een bestaande slaapkamer en dat de kamer in de beschrijving veel overeenkomsten vertoont met die slaapkamer in de fysieke wereld, maar ook in dat geval moet je ervan uitgaan dat de slaapkamer niet ‘echt’ is zoals die van jou. De gebeurtenissen die in de loop van dit verhaal zullen plaatsvinden in deze slaapkamer kunnen wat dat betreft wel aanvoelen alsof ze persoonlijk aan jou, of aan iemand anders met een slaapkamer gericht zijn, maar dat zijn ze niet. De slaapkamer is verzonnen. Hij, Harry Potter, het fictieve personage, hoort het gekraak van brekend porselein. Geen zorgen, het is fictief porselein. Het kraakt dus niet echt, maar in de fictieve realiteit van het verhaal zelf wel. Harry ‘hoort’ dat. Het is één gebeurtenis uit een reeks gebeurtenissen die samen het verhaal vormen. Bij elke gebeurtenis die hierop volgt is het belangrijk om in gedachte te houden dat het niet echt gebeurt, maar alleen in de fictieve realiteit. Voor een intensere beleving van het verhaal zou het misschien wel beter zijn om dat ongeloof gedurende het lezen van het boek uit te stellen, maar ik waarschuw jullie, een paar hoofdstukken hierna wordt de tovenaarsoorlog zo bloederig dat het naar mijn idee verstandig is om geen misverstand te laten bestaan over het fictieve gehalte ervan. Hij was op een kop koude thee gaan staan die iemand voor de deur op de grond had gezet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Was het niet makkelijker geweest het verhaal op de eerste pagina te beginnen met ‘J.K. Rowling verzon:’, gevolgd door dubbele aanhalingstekens, en op de laatste pagina weer met dubbele aanhalingstekens af te sluiten?

Reageer
gravatar

Toen ik een kind was, praatte ik als een kind, reageerde ik als een kind, dacht ik als een kind. Nu ik een man geworden ben, heb ik de kinderlijke manieren van doen weggedaan.

Reageer
gravatar

Van het concert des levens krijgt iedereen veel recensies. Hier een voorproefje uit de mijne: “In deze zelfondermijnende roman zijn de karakters tamelijk vlak. Ze houden zich veel met introspectie bezig. Althans, dat zeg ik als recensent, dat is mijn vak. In werkelijkheid vind ik het helemaal te crazy, maar als recensent mag je dat niet zeggen, dan word je niet professioneel gevonden.”

Reageer
gravatar

Ow? Dus jezelf een spiegel voor houden mag niet ook als je als buitenstaander er geld mee verdient?

Ik dacht dat de wereld zo in elkaar zat.
Ieder zijn/haar ding. Kapsels zeggen ook niet alles over je innerlijk..

gravatar

Zo heb ik net HHhH geschreven. Dat verhaal schijnt erg interessant voor het publiek te zijn doordat ik ook over mezelf lul. En de personages spreek ik dan met ‘jij’ aan.

gravatar

Dat krijg je ervan als je fictie niet van realiteit kan onderscheiden.
Dat maakt nou dat De Speld alleen gezien kan worden door mensen met fantasie.
Daar is de werkelijkheid niks als je daarin wil geloven.
Ik weet beter!

Ik