Onderzoek: Nienke wil liever op haar telefoon kijken dan naar jou luisteren

Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat Nienke liever op haar telefoon kijkt dan naar jou luistert.

Onderzoeker Jos Verheijen: “Nienke is al minutenlang niet meer betrokken bij jullie gesprek. Jij vertelt wel over wat je dit weekend gaat doen, maar er komt geen informatie bij haar binnen. Nienke is slechts bezig met wat er mogelijk in haar timeline plaatsvindt en al zo lang de draad kwijt dat ze niet meer durft te vragen waar het nu eigenlijk over gaat.”

Het onderzoek laat zien dat er sprake is van een negatieve correlatie tussen de woorden die uit jouw mond komen en Nienkes aandacht. Hoe meer je vertelt, hoe verder zij in haar gedachten afdwaalt. De kans neemt toe dat Nienke een appje ontvangt en ze is bang om iets te missen. Ze knikt alleen nog maar schaapachtig.

Er is volgens Verheijen op dit moment niets wat jij kunt doen om de situatie te verbeteren: Nienke wil gewoon liever op haar telefoon kijken. Zelfs als je vertelt dat je moeder nog maar drie maanden te leven heeft, of dat je dwerghamster een kunstje kan, zullen de receptoren in Nienkes hersengebieden niet oplichten. Nienke wil haar telefoon pakken.

Verheijen wil vervolgonderzoek doen om te kijken of er een significante toename in Nienkes aandachtsspanne ontstaat als jij haar een appje zou sturen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De zelfverheerlijking spat er van af. Josje Verheijen (Jos voor intimi) laat haarzelf weer eens van de interessante kant zien. Staat pontificaal close-up boven het bericht met haar foto én wil ook nog wel even vervolgonderzoek doen.

En dan en passant ook nog even een venijnige aanval plaatsen op Nienke (waarschijnlijk omdat zij sinds kort met Frits is, die lang geleden (drie weken red.) een kortstondige flirt met Jos(je) had).

Jammer dat De Speld zich leent voor dit soort, duidelijk wraakzuchtige, achterklap journalistiek.

Reageer
gravatar

Wiem, volgens mijn gegevens is Jos Verheijen van mannelijke kunne (de voormalige schaatser). Maar ik moet toegeven dat het bezuinigen op het gebruik van leestekens deze tekst niet goed toegankelijk maakt. Ook het frequente heen-en-weer springen tussen de 1e, 2e en 3e persoonsvorm wekt verwarring. Ook hier blijkt de gedegen beleidsvisie van staatssecr. Sander (Hairdo) Dekker (VVD) een doorgaand succes. In no-time van civilisatie naar debilisatie, voor Dummies,

gravatar

Heeft zij óók al een opengeknipte ‘skinnie’ spijkerbroek ter hoogte van haar knieën, een ‘tattoe’ op haar reet, en zegt ze dat ze ‘zichzelf’ en ‘origineel’ wil zijn?

gravatar

Dan spreken we hier van een geconditioneerde reflex. Volgende generaties zullen dan worden geboren met een smartphone i.p.v. moederborst of fles en reeds verregaand autistisch blijken. Ideale wezens in een samenleving die wordt gedomineerd door Samsung, Google, Microsoft, RTL en Talpa. Dit alles onder de bezielende leiding van VVD-D66-CDA en andere electorale vulmiddelen.