Bron: YiAN Kourt / Shutterstock.com

Dijsselbloem eet in zijn eentje een boterham op het toilet

Eenzame Eurogroepvoorzitter hoopt dat pauze snel voorbij is

Jeroen Dijsselbloem pakt voorzichtig een boterham uit zijn broodtrommel. Hij moet hem hier niet laten vallen op de vieze wc-vloer. De Eurogroep-voorzitter vouwt de boterham open. Pindakaas. Lekker.

Dijsselbloem hoopt dat de pauze snel voorbij is, zodat hij zich weer kan verschuilen in de anonimiteit van de vergaderzalen. De pauzes zijn het moeilijkst. In de kantine kan hij bij niemand gaan zitten. Bij de sociaal-democraten en Zuid-Europeanen is hij niet welkom. Bij de Nederlanders van andere partijen ook niet: Hans van Baalen steelt altijd zijn lunch.

De Eurogroep-voorzitter kijkt op z’n telefoon. Nog 5 minuten te gaan. Misschien nog even een rondje maken op de gang? Nee, op de gang zitten de Spaanse europarlementariërs hun bocadillos te verorberen. Dijsselbloem kan ze horen lachen. Hopelijk hebben ze het niet over mij, denk hij bij zichzelf.

Dijsselbloem stopt zijn broodtrommel terug in zijn tas. Nog een paar uur, dan mag hij weer naar huis. Zijn vrouw zal thee voor hem zetten en een arm om hem heen leggen. Thuis is het fijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik rook, poep en voel me thuis op mijn toilet in Europa.
Wat mijn drol weegt is puur en speculatief!
Het poepen door mij is lopen als in de wei en denken. “Waar blijven de leeuwerikken”.

gravatar

Benny Geluk: vergeet vooral niet: André van Duin, weliswaar dankzij zijn impresario Joop van de Lende, maar toch ….
En Maitreya: “privacydebat”? Welke privacy rest ons nog, eigenlijk? De Belastingdienst van Erik Kwiebus vult onze belastingaangifte al helemaal zelf in, NSA, MIVD en AIVD weten alles van onze (tele)communicatie, Ziggo weet hoelang we tv kijken en naar welke zenders, AH weet wat u bij welk filiaal en in welke frequentie aanschaft, de liefdadigheidsindustrie weet uw naam, adres en bankrekening al, de banken kennen onze financiële privacy op hun duimpje via onze betaalpassen, de overheid kan alles via onze BSN en DigiD via kruisbestanden te weten komen. Kortom, wat men nog niet van ons weet is niet de moeite waarde om te weten. We kunnen zelfs het geheim van onze bloeddruk, schoenmaat en zweetvoeten niet eens meer voor onszelf houden. Dus WAT NOU “PRIVACY”?