Koffertje met uitgelekte begroting aangeboden aan RTL

Feestelijke traditie is vooral symbolisch

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft dinsdag het koffertje met de uitgelekte begroting aangeboden aan RTL-verslaggever Frits Wester. Het is een traditie dat de voortijdig openbaar gemaakte stukken op Prinsjesdag feestelijk worden uitgereikt aan RTL.

De overhandiging van het koffertje is vooral symbolisch: het uitlekken van de begroting vindt eigenlijk digitaal plaats.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat mij intrigeert is de term ‘uit-lekken’, wanneer is de inhoud van een houten koffertje nu geheel uit-gelekt? Als het op de CV minimaal twee dagen gedroogd is en de inhoud zonder klotsende geluiden verschuift (ik noem maar een dwarsstraat) of als het zonder vingerafdrukken achter te laten, door heel Nieuwspoort is gelezen? Motto van dit Kabinet; LUCTOR ET EMBARGO

Reageer
gravatar

Volgend jaar wordt de begroting gepresenteerd vanuit de Ridderzaal op een versierde stoel vóór de troon, een week voor Prinsjesdag, door Frits Wester, waarbij hij de cijfers en grafieken presenteert op een groot scherm naast hem. Het geheel wordt live uitgezonden door alle op Nederland gerichte omroepen.

Reageer
gravatar

En -via Ziggo- op alle 563 op Nederland gerichte Turkse nieuwszenders: en als extra-service ondertiteld of gesynchroniseerd in de 5 dominante gast-talen: Turks, Marokkaans, Swahili, neo-Eritrees en Oost-Ethiopisch (voor de in Nederlandse dienst getreden lange-afstandslopers)

gravatar

Maakt het wat uit dan wie dat koffertje in handen kreeg. Het zijn toch allemaal Haagse suffertjes. De grootste suffert die de troonrede voorlas zei dat alles erg goed ging en benoemde eigenlijk ook alles. Maar hij benoemde niet de staatsschuld. Man man 500 miljard, hoe ken ie dat nou vergeten. Kortom ben ik toch bang voor een faillisement.

Reageer
gravatar

De volgende stap is dat Wester onthuld waar de NPO die kleine zes ton voor dat Koningslied aan heeft uitgegeven, en daarmee Staatssecretaris Dekker een reden geeft om tot strafvervolging over te gaan.