Bron: Wikimedia Commons - Joris H.

Karel ende Elegast na 1200 jaer uyt elckaer

Fraeye historie ende al waer

Celebritywatchers zagen het al een paar honderd jaar aankomen: Karel ende Elegast gaan uit elkaar. Na meer dan 1200 jaar samenwerking houdt het bekendste Middelnederlandse duo het voor gezien: “De koeck wasch al eenige eeuwen op ende ghepeuzeld.”

Karel ende Elegast kunnen op een bewogen carrière terugkijken. Zij verkregen tot diep in het Saracenenrijk grote bekendheid toen Elegast in een voorhoofse vlog de zwager van Karel doodde, nadat die probeerde hem van de troon te stoten. Ook het stelen van een zadel van Eggeric in een volgepakt Ziggo Dome deed destijds de harten van vele beminnelijke jonkvrouwen sneller kloppen.

Karel is met John de Mol in gesprek voor de vertaling van een nieuwe voorhoofse roman naar een spelprogramma: Karel ende Mol. Ook blijft Karel actief als minnezanger in coverband ‘De Rollende Steenen’. Elegast zegt de entertainmentindustrie volledig vaarwel: “Ic gha een jaertje backpacken op kruystogt in Byzantium. Daerna enen opleydinghe doen of zoo. Geld maecken ende vrouwen behaeghen, hae hae, gy kent dat wel.”

Het olijke duo kijkt met veel plezier terug op hun samenwerking. Karel: “Hy is een ele goeie gast.” Elegast: “Wat de mediae oock seggen mooghen, Karel is gewoon een hele Grote.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zal wel weer van dat geplaveide-laennieuws zijn. Van beiden nog nooit van gehoord. Dus kom maar op met dat: “Ben je voor de oorlog niet buiten geweest?”-gedoe. Ik wil het nu eens omdraaien: Die Karel ende Elegast hebben zeker al die tijd onder een steen gelegen. Incluis hun ele-delen.

Reageer
gravatar

Het is : Ben je na de oorlog niet meer buiten geweest , of: Ben je voor de oorlog van huis gegaan?
??

gravatar

Het wachten is op de naamsverandering van Mariken van Nimweghen, of de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek dat ze helemaal niet uit Nijmegen kwam of iets met Moenen…. doe je best De Speld 😉

Reageer