Flickr: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kabinet geeft passief-agressief reisadvies voor Turkije

‘Nee joh, ga maar lekker, het is goed zo’

Het kabinet heeft een passief-agressief reisadvies gegeven voor Turkije. Aanleiding zijn de diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije in aanloop naar het Turkse referendum van 16 april.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft op zijn website dat het echt helemaal oké is als Nederlanders per se naar Turkije willen reizen: “Nee joh, ga maar lekker, het is goed zo. Als jij daar gelukkig van wordt, moet je dat vooral doen! Echt hoor, als je het helemaal prima vindt om lekker rond te banjeren in het land van een cryptofascistische schreeuwdictator: hey, be my guest. Wie zijn wij om je tegen te houden? Ach, wij zijn maar het ministerie van Buitenlandse fucking Zaken, waarom zou je daar ook naar luisteren, toch? Nou, veel plezier he! Tssss…”

Vorig jaar gaf premier Rutte in Zomergasten nog een agressief reisadvies voor Turkije.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dat is jammer, want als je het doorrekent want wie gegijzeld wordt is vaak vele malen goedkoper uit. Bed, bad en brood worden geheel door de gijzelnemer verzorgd, evenals vervoer. Bij eventuele bevrijding, betaald BZ voor de reis terug naar Nederland. Kortom, gijzeling niet alleen goedkoop maar ook een unieke manier om de lokale bevolking te leren kennen.

gravatar

Nou, Lodewijk, er is dit verschil: een gijzeling wordt niet gedekt op een standaard polis van Interpolis. (lees de kleine lettertjes maar eens op na, met een vergrootglas!); het risico op een terugkeer tussen zes planken is te groot om te verzekeren: ze zijn niet gek, daar in Tilburg.

gravatar

Die zon-en-strand-profiteurs kunnen we sowieso missen, In plaats hier in eigen land orde op zaken te stellen gaan ze een beetje van het Turkse landschap en het goede weer daar profiteren,

Reageer
gravatar

Drie Koningen? Turkije is officieel een seculiere republiek sinds Kemal Ata Türk; misschien kan iemand President-voor-het-leven Erdogan daarvan op de hoogte brengen voordat hij Turkije transformeert naar een sharia-staat met genocide-neigingen jegens Koerden en Christenen.

gravatar

Erdogan reageert met freudiaans projectief gedachtengoed op beschuldigingen

Recep Tayyip Erdogan heeft in Istanbul weer een toespraak gegeven, waarbij hij de Nederlands politieke houding hekelt en zegt dat het duidelijk besmet is met ouderwets nazisme. Dit alles naar aanleiding van Turkse Nederlanders die niet terug mogen naar huis. Recentelijke toeëigening van Turkse staatsburgers is volgens hem een duidelijke indicatie van de Europese expansiedrift die ontstaan is in de jaren veertig van de vorige eeuw. De Turkse president vindt het dan ook overduidelijk dat zijn regering sterk moet staan tegen deze ontwikkelingen en heeft daarom Turken met dubbel paspoort in bescherming genomen terwijl ze in eigen land zijn. Volgens hem moet hij dan ook alles in het werk stellen, om pogingen die zijn verbeterd democratisch model voor de Turkse maatschappij bedreigen, te verslaan. De stem van het volk heeft één vertegenwoordiger nodig tegen dit gevaar, aldus de president, met een krachtige regering. Turken overal in de wereld moeten met harde hand worden verdedigd tegen dit soort fascistische ontwikkelingen.

Reageer
gravatar

Temeer daar “Turken” ook het belangrijkste exportproduct van dit land zijn. Erdogan heeft zich ten doel gesteld nog vóór zijn 65e verjaardag elk (West) Europees land een oppositionele bezettingsmacht van minstens 2 miljoen dubbel paspoorthoudende moslims te bezorgen, om die vanuit Ankara te vertellen hoe ze moeten stemmen.

gravatar

Een beter reisadvies dan dat van Koenders is nauwelijks denkbaar. Hij heeft extreem veel verstand van reizen, dat doet hij al aardig wat jaren op uw kosten.

Reageer