Wikimedia Commons CC: Tukka

Hogere boete moet ergernis over kleine boete wegnemen

OM wil burger serieus nemen

Het Openbaar Ministerie heeft er begrip voor dat mensen zich ergeren aan kleine verkeersboetes. Om die irritatie weg te nemen, worden de boetes voor kleine verkeersovertredingen per direct verhoogd.

“Wij snappen heel goed dat het ontzettend irritant is om een boete van 20 euro te krijgen omdat je een paar kilometer te hard hebt gereden”, zegt een woordvoerder van het OM. “Daarom gaat die boete naar 200 euro. Op die manier laten we zien dat we de burger serieus nemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat zal niet gaan iemand. Op Facebook heb ik gelezen dat het extra geld naar de opvang van “vluchtelingen” gaat. Nu ze de boetes nog hoger maken gaat er nog meer geld naar hen toe.

Het kan niet op!

Corrie.

gravatar

Ik reed zelf laatst ook met (bijna) 30 kilometer te hard langs een verkeerscontrole, motoragent achter me aan, achtervolging. Na 15 kilometer wordt ik klemgereden.

Bekeuring voor te hard rijden én een bekeuring omdat je met de fiets helemaal de snelweg niet op mag.

Reageer
gravatar

Wij zien liever een verlaging van de boete, maar daaraan gekoppeld een verhoging van de administratiekosten met 500%.

Het zou het Openbaar Ministerie ook sieren als ze de termijn van betalen verlagen en de hardwerkende burger verplichten om zijn boetes in contanten bij het gemeentehuis te overhandigen. (maar dan moet dat gemeentehuis natuurlijk wel alleen op dinsdag tussen 10 en 12.00 uur geopend zijn.

Reageer
gravatar

Zoals altijd hebben jullie niets begrepen ! Misschien dat een beetje logica politiek Nederland op een hoger niveau kan krijgen ?

Reageer
gravatar

Hé, dat is pas een originele invalshoek. Zo had ik er nog nooit tegenaan gekeken. En menig politicus waarschijnlijk ook niet. Dingen begrijpen, logica: waarom ook niet? Innovatie op z’n best!