YT - Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol adviseert reizigers twee weken voor vertrek aanwezig te zijn

Maatregel nodig vanwege verwachte topdrukte

Schiphol verwacht deze zomer een ongekende drukte. Om de doorstroming zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseert de luchthaven reizigers om minstens twee weken voor de geplande vertrektijd aanwezig te zijn.

“Als je zeker wilt weten dat je je vlucht haalt, is een marge van twee weken verstandig”, zegt Schiphol-woordvoerder Ellemieke Koetsier. “Bij slecht weer adviseren wij drie weken.” Vanwege de drukte kan Schiphol geen extra wachtruimte voor reizigers creëren. Koetsier: “Maar ze moeten er wel zijn.”

Kees en Lily Gabriëls uit Hoofddorp hebben in juli twee weken Mallorca geboekt. Zij balen ervan dat ze nog vroeger van huis moeten vertrekken dan gepland. Lily: “Dit betekent dat we allebei al onze vakantiedagen moeten opnemen. Maar ja, je wilt er toch even lekker tussenuit.”

Het stel heeft inmiddels een caravan gekocht om van de wachttijd ook een soort vakantie te maken. Kees: “Die staat klaar in onze achtertuin. Tegen de tijd dat wij vertrekken, staat de rij daar ook.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Belachelijk dit artikel!!

Ja er komt een grote drukte op Schiphol deze zomer. Schiphol heeft speciaal een nieuwe vertrekhal geopend omdat er een andere verbouwd gaat worden om de passagiers in de toekomst nog beter van dienst te zijn.

Ja het wordt het drukste jaar wat Schiphol gaat meemaken, doordat er ook meer vliegtuigen Schiphol aan gaan doen, en niet alleen vanwege de volle vluchten.

Schiphol heeft te maken met een onderbezetting van de marchechaussee. Dit komt bij de overheid vandaan.

Kom gewoon iets eerder naar Schiphol ipv de gebruikelijke 2 uur. Neem wel de tijd en hou rekening met drukte. Drink een lekker kopje koffie of thee en geniet van alles wat Schiphol te bieden heeft. Schiphol is een mooie luchthaven. Beter dan lang achter het stuur te moeten zitten in de file.

Niet zo klagen met zijn allen. Ik vindt daarom dit artikel ook echt aanstootgevend.

Reageer
gravatar

Hé Marcel, ben jij niet van die verschrikkelijke en veel te dure Murphey’s Irish Pub in de vertrekhal?

gravatar

Hoi Marcel,
Je bent welkom hier hoor. Het stukje begrip is zo af en toe hoer ziek op de Speld.
Het weldenkend mens in jou kan het hier qua niveau naar een hoger iets brengen volgens mij.

Wat voor zeep gebruik jij?

Benny

gravatar

Hoi Marcel,
Je bent hier welkom hoor. Een stukje begrip is soms ver te zoeken op de Speld.
Het weldenkende deel van de mens in jou kan de gemiddelde reactie hier naar een iets hoger niveau brengen volgens mij.

Wat voor zeep gebruik jij?

Benny

gravatar

Hoi Marcel,

Je hebt gelijk, die gasten van De Speld zijn cynische nihilistische lui. Ze kunnen alleen maar “ironische” stukjes schrijven.

PS; Hou je van wandelen in de duinen bij Scheveningen? 😉

Corrie.

gravatar

Bovendien, vergeet niet voor uw terugreis ook minstens twee weken van tevoren op de desbetreffende luchthaven aanwezig te zijn!!!
Beetje nalatig van de redactie om dit er niet bij te vermelden. Bij dezen.

Reageer
gravatar

Gewoon alle Ryanairs en Easyjets naar Lelystad en Eindhoven. Hou Schiphol voor échte luchtvaartmaatschappijen en intercontinentaal.

Reageer