NOS

Buma voert keihard oppositie bij formatieonderhandelingen

'Waardeloos voorstel, waar kan ik tekenen?'

Op de eerste dag van de onderhandeling over een nieuw kabinet, blijkt dat CDA-voorman Sybrand Buma fel gekant is tegen elk voorstel. Buma ziet niets in de plannen van de VVD, D66 en GroenLinks waar hij mee instemt. “Waardeloos voorstel, waar kan ik tekenen?”

Als ‘s ochtends een zwaardere belasting op vlees en het rekeningrijden ter sprake komen, begint de CDA-leider: “Wat GroenLinks hier voorstelt is echt heel erg zorgelijk, de middeninkomens zijn hier de dupe van. Wij vinden het echt bespottelijk dat je zo’n extreem links standpunt verkondigd tijdens een onderhandeling met middenpartijen.” De christendemocraat stemt later op de dag stilletjes in met de voorstellen.

Ook over de bespreking van het leenstelsel is de CDA-leider duidelijk: “Daar zijn wij fel tegen. Wij van het CDA vinden dat elke student recht moet hebben op een basisbeurs. Het is echt onbegrijpelijk dat de andere partijen ons niet tegemoet willen komen. We bevinden ons in een morele crisis en nu blijven VVD, D66 en GroenLinks voor het behoud van de huidige regeling. Laat ik er dan ook glashelder over zijn: we gaan hiermee akkoord.”

“De Nederlandse burger verwacht van politici dat ze met een kritische blik naar elk voorstel kijken”, legt Buma uit. “Voordat we ergens onze handtekening onder zetten, maken we ons er eerst heel boos over. Daar staan we voor bij het CDA. Nederland verdient een partij die woord en daad kan scheiden.”

Later deze week is Buma nog van plan om luid mokkend in te stemmen met de plannen voor defensie, belastingstelsel en onderwijs. Hij zucht nog eens diep. “Het land moet vooruit, dit wordt het slechtste kabinet ooit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zowaar een zware taak, kabinetshoer te zijn.

‘Loverboy’ Jesse We Can komt hopelijk nog in een ‘rip deal’ terecht, zodat we niet meer de rest van de wereld in huis hoeven op te nemen.

Reageer
gravatar

Hij heeft ook met verve de functie van eerste vlagbediende op zich genomen.

Stipt bij zonsopkomst en -ondergang hijst en strijkt hij het oranje-blanje-bleu met om hem heen die guitige jonge padvinders in korte broek (hmmm!) en de hand aan de hoed. Trompetgeschal!
Baden Powell stinkt jaloers in zijn graf!

gravatar

en geen bruggen bouwen maar bij waters met je handen omhoog staan en geloven dat het water opzij zal gaan

gravatar

Ik als atheïst geloof.

Dat heeft alles te maken met dat het voelen niet uitgeschakeld kan worden.

Ik geloof dat de anarchie en democratie woorden zijn welke geen emoties dragen.
Het dragen van voelen is mogelijk gemaakt door Muziek.

Muziek draagt bij aan zingen over gevoel wat alleen maar daar is als het uitkomt.
De mens bestaat bij gids gratie.

gravatar

Ik ben een gelovige atheist.

Dat heeft alles te maken met het gegeven dat gevoelens niet uitgeschakeld kunnen worden.

Ik geloof dat anarchie en democratie begrippen zijn die geen gevoelsassociaties bezitten.

Het ervaren van gevoelens wordt mogelijk gemaakt door naar muziek te luisteren.

Muziek draagt bij aan het kunnen zingen over gevoelens die alleen overgedragen kunnen worden als ze expliciet worden gemaakt.
De mens kan alleen bestaan bij de gratie van de aanwezigheid van richtinggevers.

Benny