YouTube: Guardian Football/Flickr:Dagur Brynjólfsson

Nederlandse basisschoolleerlingen maakten beeld Ronaldo

‘15 jaar geleden konden ze dat nog gewoon’

Het beeld van profvoetballer Cristiano Ronaldo, op het naar hem vernoemde vliegveld van Madeira, is gemaakt door groep 3 van basisschool De Triangel in Noordwijk. Dit heeft de wereldster zelf bekendgemaakt. Het was veel mensen opgevallen dat het deze week onthulde bronzen beeld weinig gelijkenissen vertoont met de superster zelf.

De Portugese aanvaller van Real Madrid is zelf ook geschrokken van het resultaat: “Nederlandse basisschoolleerlingen stonden er altijd om bekend dat ze zo artistiek zijn. Je kon er vijftien jaar geleden gewoon vanuit gaan dat het goed ging als je een vijfjarig Nederlands meisje een opdracht gaf een beeld te maken. Het niveau van die kleuters heeft nu echter drastische vormen aangenomen. Broddelwerk!”

Ronaldo heeft na dit fiasco een tip voor de Nederlandse overheid: “Als je straks een mooi beeld voor de Johan Cruyff Arena wil, dan zou ik heel snel flink gaan investering in kunstzinnige vorming in het onderwijs.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Nou nou nou Bas, niet zo negatief. De scheiding zit weliswaar aan de ‘verkeerde kant’ en de glimlach is wat scheef, maar de rest is toch goed genoeg om bij Real Madrid of bij Madame Tussaud te plaatsen? Rake opmerking trouwens van PCB’tje: die adamsappel is werkelijk schitterend getroffen.

gravatar

Er zijn er meerdere zie ik.
De 2 die ik zag vallen wel mee.

Alleen dat potsierlijke handje (Et joer zeurvis!!) hadden ze beter weg kunnen laten.
Maarja, het was hem wel hè?

gravatar

Zijn adamsappel is toch schitterend gelukt. Met het oog voor detail zit het dus wel snor bij die kids.

Als juf nu die mondhoeken wat gecorrigeerd had, dan was het nog best wat geworden.

• Reageer
gravatar

Ja, ik snap het.

Met de armzalige bedragen die rond Ronaldo spelen was er geen budget meer over voor een echte kunstenaar.

Had die arme knul een hoger salaris gegeven, dan kon hij het zelf betalen!!

• Reageer