YouTube: Omroep Brabant

Is Jesse Klaver opzichtig normaal aan het doen om de VVD te paaien?

Lijsttrekker heeft geen ambulancepersoneel het ziekenhuis in getrapt

Mensen die de politiek op de voet volgen is het misschien al opgevallen: Jesse Klaver heeft sinds de verkiezingsuitslag geen ambulancepersoneel meer het ziekenhuis in getrapt. Ook beticht hij gewone Nederlanders niet van racisme. Is de GroenLinks-leider opzichtig normaal aan het doen om de VVD te paaien?

Volgens politiek journalist Ron Fresen is het duidelijk: Klaver doet normaal uit strategische overwegingen. “De vraag is of zijn achterban het accepteert. Die zien Klaver natuurlijk ook op een stoel normaal zitten te doen en hebben zoiets van: ‘dat is niet waarom we op je gestemd hebben makker’. Maar de realistischere GroenLinks-stemmer zal ook wel beseffen dat Nederland nou eenmaal een normaal land is.”

Buma en Pechtold waren al tijdens de campagne aan het bijdraaien. “Buma heeft al maandenlang niet meer met een Turkse vlag op de Singel bloembakken naar de politie gegooid, om van Pechtold maar te zwijgen. Daarmee willen ze laten zien dat ze serieus te nemen zijn als mogelijke coalitiepartners voor de VVD.”

De grote vraag is volgens Fresen natuurlijk wat de andere partijleiders terugkrijgen voor al die normaaldoenerij. “Voor Rutte is normaal doen een harde eis maar hij zal ook moeten inleveren. Moet de VVD dan akkoord gaan met goed onderwijs en verandering? Dat zou een bittere pil zijn voor de liberale achterban.”

Een ding is duidelijk: er moeten veel knopen worden doorgehakt voordat we weten of het Rutte lukt om een centrum-normaal kabinet vormen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik dacht dat dat een tegenstelling is: Rutte en normaal doen.
Een nee in een ja veranderen om de bezwaren van de neestemmer te gemoed te komen?
Blijkbaar snap ik niks van dat nieuwe normaal. Bennie Jolink was wat dat betreft veel duidelijker als normaal-norm.

Reageer
gravatar

Ik zie dat zijn mouwen NIET opgestroopt zijn onder dat jasje!

KIEZERSBEDROG!!

(Bijdrage mede mogelijk gemaakt door ‘So You Think You Can Obama’.
Doe ook mee!)

Reageer
gravatar

De weg wordt zo gebaand voor een nieuw spiraal universum, waarmee we het Aquarius-tijdperk achter ons laten.

gravatar

Maitreya, het kan aan mij liggen, maar uw bijdragen krijgen gaandeweg meer het karakter van orakeltaal, diffuus en multi-interpretabel. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Uw bovenvermelde bijdrage -bijvoorbeeld- oogt min of meer als een PKB (planologische kernbeslissing). De causale relatie ontbreekt: er zijn volgens u bomen gerooid; maar wáár en waarom?

gravatar

Iedereen doet zijn best om vernieuwing in de samenleving te realiseren, hetgeen nota bene in Zwitserland de grond doet trillen omdat Calvijn zich na de definitieve uitslag zojuist heeft omgedraaid in zijn graf, en waarvan Rutte dan weer vindt dat Johannes es effe gewoon normaal moet doen.

Reageer
gravatar

Cor. compliment voor deze out-of-the-box bijdrage. Zo bescheiden geformuleerd maar toch zo relevant. Ook Joop de Uyl heeft zich omgedraaid, maar in stilte. Gelukkig hebben Asscher en Deysselbloem nergens iets van gemerkt., maar die zijn ook al bijna volledig ge-VVD-iseerd..

gravatar

Maar heus niet alleen aan de top; de “provincie” kan er bij deze Teflonpartij ook wat van;: wietkwekerij in Limburg, omkoperij in Brabant, Jos van Rey-witwasserij in Limburg, fraude in de Provinciale Staten Noord-Holland. De VVD is één groot opleidingsinstituut voor diefstal in het groot, dus achtereenvolgens de landelijke politiek, de bankensfeer, financiële derivatenhandel en het allerhoogst bereikbare op het gebied van zwendel. het IMF.