Wikimedia Commons CC: Bob Bronshoff & World Economic Forum

Jesse Klaver geeft haardos in onderhandelingen nu al weg aan VVD

Achterban GroenLinks volgt gesprekken achterdochtig

De gesprekken over een mogelijke coalitie zijn nog maar net begonnen, maar GroenLinks heeft al een van de kroonjuwelen verloren. Jesse Klaver heeft zijn weelderige haardos weggegeven aan de VVD. Het is nog niet duidelijk wat GroenLinks ervoor heeft teruggekregen.

“Bij de achterban van GroenLinks is dit bericht niet goed gevallen”, zegt NOS-correspondent Ron Fresen. “Daar waren ze toch al sceptisch over samenwerking met de VVD. Zij vragen zich nu af: wat is het volgende dat we opgeven voor het pluche? Jesses witte overhemd met opgestroopte mouwen? Het klimaat? Wijnand Duyvendak?”

Fresen is niet verrast dat Klaver al zo vroeg in de onderhandelingen zijn golvende manen is kwijtgeraakt. “Mark Rutte is een zeer gehaaide en ervaren onderhandelaar. Vijf jaar geleden raakte de PvdA vrijwel meteen het hart van Jeroen Dijsselbloem kwijt aan de VVD.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb het niet zo op mannen met een matje in hun nek, i.h.a. zijn dat foute mannen zoals sportschooltypes, 2e hands autohandelaren, volkszangers (als Lee Towers, André Hazes en Koedijker rolstoeler Koos Alberts), kortom mannen waar je liever niet door je dochter mee wordt geconfronteerd. Dus Jesse Klaver was al meteen verdacht: hij acteert de rol van jonge partijleider, maar hij doet mij denken aan de film met Peters Sellers: The mouse that roared (“De muis die brulde”) .

Reageer
gravatar

Copycat Jakkes van Kleveren heeft al afgekeken van Didi Smasom: alvast een stropdas voor en een nieuw pak gekocht want hij mag nu echt met de grote jongens meepraten. Zijn mama is héél blij!. Maar het is voorspelbaar: na Didi en zijn Pastei van de Afgang gaat de Vereniging Van Dieven Groenslinks fileren. Jessias is heel blij: hij wordt Minister van Groene Algen en dan is zijn Mama helemaal uit haar dak: Mijn Zoon die ik naar de Aarde heb gezonden wordt geofferd als minister! En dat vlak voor Goede Vrijdag…. Sieb’s Pasen is nu al helemaal topjewopje.

Reageer
gravatar

Gelul eerwaarde!
De Jessias gaat helemaal niet in de regering. Als echte copycat doet ie Didi helemaal na en blijft als partijlijder in de 2e Kamer. Dan wordt Bram van Ojee Minister van Kleding en Femke Bralsema gaat Bovenwijs doen (want Onderwijs is haar te min). Onze Jessias verwaarloost echter de fractie en krijgt daar spijt van. Volegende verkiezingen: floesp en weg was Groenslinks weer.

gravatar

Ik kijk al uit naar de floesp!

Alleen duurt 4 jaar me te lang.
Laat ze maar in de voormatie afbranden.

Ik kan me niet voorstellen zo’n alles-weggeven-uit-andermans-zak-partij als LinksGroen werkelijk in een coalitie met de de VVD terecht komt.
Zoja, dan hebben we binnenkort weer verkiezingen.

gravatar

Rutte doet me zo opeens denken aan Ruud Lubbers.
Rut Lubbers.

En lijkt Jesse We Can nu op Eerlijk Delen Samsom?
Jesse Samsom.
De slogan zal wel overgenomen worden, in misschien andere woorden.

Jesse I Copy.
Copy-Klaver.

Reageer
gravatar

Jesse K. gaat zonder achterdocht of vrees
de weg van alle linkse vlees
Geld, dat nu eenmaal stom is,
maakt alles recht(s) wat krom is.
Jolanda Sap werd door VVD al eerder gepaaid
en in Kunduz kundig in het politiepak genaaid.
Jesse, (let op!), gaat het nu beter doen
en geeft hem links-rechts-links-rechts van katoen.
Om over vier jaar te moeten constateren
dat linkse partijen altijd van rechts kunnen leren.

gravatar

Ja maar die was toen erg geïrriteerd door Delilah; hij raakte door de meid zijn kop (en zicht) steeds kwijt. Je kent dat wel, zo’n knoestige sportschoolklant, typje kleerkast, meer spier- dan hersencellen.
Maar v.w.b. Jelle Klaver, kunnen we nu al zeggen dat die HUID en HAAR heeft uitgeleverd aan Rutte.