YouTube: Cees kewoart

Lange rijen om bloed te doneren voor PvdA

Veel steun voor slachtoffers verkiezingsdrama

Voor bloedbanken in heel Nederland staan sinds de rampzalige verkiezingsuitslag van de PvdA lange rijen. Van heinde en verre stromen de mensen toe om gehoor te geven aan de oproep om bloed te doneren aan de slachtoffers van het verkiezingsdrama.

“Kan iemand die zwerver wegsturen?” roept de hoofdverpleegster. “Het is hier een bloedbank, geen voedselbank”. Hans Spekman druipt teleurgesteld af. De Turkse meneer achter hem schuift een plekje op in de rij. “Na zo’n slachtpartij moet je de politieke geschillen even laten voor wat ze zijn,” vertelt Tunahan Kuzu. “Ook al ben ik normaal doodsbang voor naalden, ik vind dat… Auw, kut!”

Ook Harry van Bommel komt een half litertje bijdragen. “Heb je jezelf onlangs wel laten testen, Har?” vraagt een verpleegster bezorgd. “Ik wel,” grijnst Felix Rottenberg. Hij steekt zijn hand in de lucht voor een high five, maar niemand doet mee.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn bloedgroep is O positief. Hoop wel dat ze daar goed op selecteren. Als er te veel met O, A of B negatief door de screening slippen komen ze alsnog van de regen in de drup.

Reageer
gravatar

Ja, één ( 1) minuut stilte, eervolle vermelding in de officiële PvdA-annalen en dit jaar -voor het laatst- een kerstpakket..

gravatar

Het duurde maanden voor een intern O.R.-rapport naar buiten werd gewikileaked. Daarin werd de PvdA afgeschilderd als een ‘bloedeloze’ partij die geen spek, vlees of vis meer was en die dringend toe was aan ‘vers bloed’: het laatste infuus was van Nieuw Links, ver in de vorige eeuw. Voorzitter Spekman, specialist in macramé, zat er eigenlijk maar voor spek en bonen bij; zijn bestuursstijl kenmerkte zich door het vasthouden aan kleding en principes van ruim een eeuw geleden. Om de electorale bloedarmoede te verhelpen worden nu zelfs halfbloedjes toegelaten. Kuzu en Öztürk hebben (vóór hun vertrek) nog het partijbestuur het bloed kundig onder de nagels vandaan gehaald.

Reageer
gravatar

Die tweeTurkse jongens zijn gewoon uitgekookte zakenlieden, dat is niet hún schuld: zo worden ze geboren. Het tekent de naïviteit van het partijbestuur dat men geen selectie aan de poort heeft toegepast. In blinde samenlevingsdrift heeft men iedereen toegelaten die op multi-culti genen en bloed kon bogen. Waarvan acte.

gravatar

Is dát onderdeel van onze Nationale identiteit; het afstaan van bloed? Wil jij Bas, dat dan even aan Maxima doorgeven? Die verkeert nog steeds in de veronderstelling dat DE Hollander niet bestaat.

gravatar

Niet op ze stemmen en wel bloed voor ze doneren?
Luchtfietserij!

Van welke partij bent u?
Of is die nog in de maak, voor de komende verkiezingen met 50 partijen?

Reageer
gravatar

Corrie, doe het dan! Je durft het niet, schijters. Wel met mij liggen rollebollen in de duinen en ondertussen publiek steeds weer doen alsof je tegen allochtone Nederlanders bent. Tot vannacht, lekker ding van me.

Je Samir

gravatar

Cornelis, wat bedoel je nou in Trump’s naam met “Jerry… Jerry…”j? Jerry can soms? Of Jerry Lee Lewis? Verklaar je nader; ik mis hier de link met het onderwerp.