Omroep West

Kiezer luistert niet naar het volk

De kiezer heeft gisteren niet geluisterd naar het volk. Dat is de conclusie die uit de verkiezingsuitslag kan worden getrokken. De kloof tussen kiezer en volk wordt zo dieper en groter.

“De uitslag laat zien dat de kiezer compleet is losgezongen van de realiteit”, zegt politiek commentator Frits Wester. “Het volk wilde minder Europa en minder vluchtelingen, anders zou er een revolte komen. Maar nu krijgen ze pro-Europese middenpartijen, en wordt het vertrouwen in het systeem hersteld met een historisch hoge opkomst.”

Ook politiek-journalist Dominique van der Heyde is geschokt. “De kiezer heeft blijkbaar weer geen enkel idee van wat er leeft onder het volk. Het is de komende jaren aan de populistische partijen om die kloof te overbruggen. Zij moeten ervoor zorgen dat de stem van het volk in de kamer gehoord blijft worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

zoals men wil doen geloven is het prima dat Pvv niet de grote meerderheid heeft gehaald … maar is dit wel zo? VVD,CDA en pvda beginnen al aardig veel gedachten goed van de Pvv over te nemen.
Waardoor veel stemmen toch niet naar de Pvv zijn gegaan… kiezers zitten graag op de korte termijn stoel. Als deze korte termijn stoel tijdens verkiezingen maar goed zit dan heb je de stem van het volk

Reageer
gravatar

Het klopt helemaal. Het begint er al mee dat er VOLKSvertegenwoordigers moeten worden gekozen, maar dat doen KIEZERS. Daarnaast worden deze kiezers beschermd door de kieswet. Echter is er geen volkswet. Er zijn zelfs speciale ghetto’s ingericht voor het volk, de zogenaamde volkstuinen en volkswijken. Zelfs mogen zij alleen maar 1 merk auto rijden, terwijl de kiezer genoeg te kiezen heeft. Zo veel keuze brengt weer welvaartsziekten met zich mee zoals keuzestress of kiespijn.

Reageer
gravatar

Geld is macht en macht stuurt .In Duitsland gaat het al drie jaar beter als hier en hier pas een jaar enigszins De verkiezingen stonden ook voor de deur de kiezer werd eventjes gevoed door een opbloeiende economie straks gaat de rem er weer op zo houd je de bevolking afhankelijk

Reageer
gravatar

Heb geen vrees, de stem van het volk verheft zich en onze voortrekkers zijn al goeddeels afgeschreven, monddood of dood.
Zo zal het zijn. De Heer zal zijn stem aan die van het volk toevoegen.

Reageer
gravatar

Nee nee, vriend buur, daar hadden we snel ‘Wir sind Ein Volk’ van gemaakt. Was je het vergeten? Dat kwam ons beter uit.

gravatar

Toch een geweldige truc van Rutte: met Erdogan afspreken dat die vlak voor de verkiezingen een minister stuurt, zodat Rutte streng kan ingrijpen.
Nu nog de wederdienst: welke minister stuurt Rutte naar Turkije, zodat Erdogan zijn spierballen kan laten zien en veel stemmen wint ?

Reageer
gravatar

Dit heeft mijn inziens ook te maken dat de kiezer niet met het volk praat. Men heeft totaal geen idee wat er leeft. De kiezer zou de straat eens op moeten gaan voor een gesprek met de gewone man.

Reageer