YouTube MrBKNProductions

Party-Roy gaat keihard naar de getver op het feest van de democratie

‘De democratie is pas echt een feest als Party-Roy is langsgeweest’

De laatste mensen zijn nog aan het stemmen, maar in Bar-Dancing De Beer zijn de benevelde ogen al gericht op de uitslagenavond. Democratie is een feest, en wie feest zegt, zegt Party-Roy, de jongen die als kind in een ketel Blue Curacao is gevallen. De democratie gaat hem aan z’n corazon. Hij bonkt twee keer krachtig op zijn borst. “Democratie zit hier. En democratie en party: één pot lekker nat.”

“Ik ben al vanaf 11 uur aan het knallen”, schreeuwt Party-Roy, die zich voor de gelegenheid verkleed heeft als rood potlood. “Ik zeg altijd: ‘Stemmen is een recht, maar de party een plicht.’ Go, go gooooooooo!” Dan knallen de Vengaboys uit het soundsystem, het startsignaal: “Laat je stem horeeeeeeeen!” buldert Party-Roy terwijl hij zich op de kersenhouten bar hijst. “En met stem bedoel ik natuurlijk gastoeter.’” PWEEEEEEEEEHPP. Het schelle geluid uit het oranje blikje is de perfecte illustratie van het saamhorigheidsgevoel dat zich van de feestgangers meester maakt. “Wat gaan we doen vanavond? We gaan lekker in de lampen hangen!”

“Het maakt mij niet uit op wíe je stemt, als je maar stemt jongen. Het mooie aan democratie is dat we met z’n allen kunnen bepalen hoe kenkerhard het dak er hier afgaat,” filosofeert Roy terwijl hij de partypeeps vooraan bij de bar wat groene knuppels in de handen drukt. “Ik doe dit bij elke verkiezing. In de Balkenende-jaren was het om de haverklap raak, maar de afgelopen vier jaar was het flink afzien.” Plots spot hij in zijn ooghoek een bekende. “Buma in me zak, ammirite!” De ongekroonde koning van de party ziet zijn move beantwoord met een Elvis-pose en een knipoog. “Buma in je broekjeeeeeeeeeeeeee!!! Alle potloodjes de lucht in! Ik hou van jullieeeeeeee!”

Een groep NRC-journalisten komt in polonaise binnenhossen en Roy slaagt er nog net in de beukende bass van Mental Theo & Charley Lownoise te overschreeuwen, een klassieker die hij speciaal voor deze gelegenheid heeft aangevraagd. “Waar is een uitslag? In Renswoude is een uitslag! Crazyhouse hiero!”

“Effe bodempje leggen hoor,” mompelt Party-Roy als we hem even later bij Snackcorner De Gouden Driehoek spotten terwijl hij een catamarantje naar binnen schuift, “want we gaan vannacht door tot alles naar de ratten is! Ook dat is democratie.”

En terwijl wij ons opmaken om vanavond de verkiezingsuitslag te duiden, duikt Party-Roy weer Bar-Dancing De Beer in, terug naar zijn roeping. “De democratie is pas echt een feest als Party-Roy is langsgeweest.” Tot over vier jaar, Party-Roy.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze generatie jonge kiezers heeft een eigen idioom ontwikkeld, een leeftijdseigen jargon, waar geen ontwikkeld mens nog chocola van kan maken. Dit is een regressief proces dat onder invloed van alcohol en partydrugs tot stand kwam en uiteindelijk in één-lettergrepige klanken zal uitmonden: Nederlands als Tweede Taal (NT2). Alsdan zal men zelfs Erdogan kunnen volgen.

gravatar

Ja zeker, Vier jaar! Alle coalitiegenoten hebben een blanco strafblad en hoge principes en de VVD is sowieso vrijgesteld van electorale invloed. Die partij is met teflon bekleed en komt onder ieder potentieel schadelijk incident uit. Er is een ruim areaal aan belastingvluchters, fraudeurs, witwassers en wietkwekers in eigen gelederen aanwezig die door het O.M. principieel niet worden vervolgd of veroordeeld. Men heeft dus genoeg “friends with benefits” in liberale kringen;, daar loopt Rutte III niet op stuk.