Thijs mediteert elke dag en is nog steeds een lul

'Iedereen zou op mijn ademhaling moeten letten'

Thijs Mastenbroek uit Rotterdam is net terug van een tiendaagse Vipassana-retraite en is nog steeds een lul eersteklas. Daar is iedereen het over eens.

“Sinds ik op mijn ademhaling let sta ik een stuk bewuster in het leven,” vertelt Thijs glunderend bij een kopje Ayurvedische Pitta-thee. “Ik kan het iedereen aanraden. De wereld zou een betere plek zijn als meer mensen op mijn ademhaling zouden letten. Ik denk weleens: als ze in Syrië of Somalië bijvoorbeeld nou elke dag op mijn ademhaling zouden letten. Gewoon ‘s ochtends en ‘s avonds tien minuten, hoe mooi en positief zou de wereld dan zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel simpel. Laat de belastingdienst overstappen naar een andere bank. De SVB en het ABP zitten ook niet (meer) bij de ING.

Reageer
gravatar

Ipv adem HALEN je je ook focussen op het loslaten.
Loslaten van wat dan ook!
Ff leeg zijn, zonder lullig te zijn en weer ergens vandaan iets tot je te willen nemen maar wachtend op de oorspronkelijke puls van de inademen.
De inademing ontstaat dan ook vanzelf, daar hoef je eigenlijk niets voor te doen maar waar komt die ongeconditioneerde inademing dan eigenlijk vandaan.

Reageer
gravatar

Ik zou het longfonds bellen om de luchtkwaliteit in Syrië te laten controleren; de essentie van je boodschap is helder; monikken bedelden voor eten; in Syrië is er zelfs geen ruimte om te bedelen; cursusgeld schenken aan een wanhopige moeder is mooier

Reageer