Roepen dat onze cultuur wordt bedreigd, hoe lang kan het nog?

'Je mag het zeker weer niet zeggen'

Als kind deed je het misschien wel eens op zaterdagavond, met gekamde haartjes en een schaaltje ribbelchips op de bank met het hele gezin roepen dat de Nederlandse cultuur te grabbel wordt gegooid. Maar hoe lang nog?

Steeds meer Nederlanders zijn bang dat deze oudhollandse traditie verloren gaat. “In het land waarin ik ben opgegroeid kon je nog zonder problemen roepen dat onze cultuur wordt bedreigd zonder dat iemand tegen je zei: ‘Dat valt toch best wel mee?’”, vertelt Alfred Heijmans, oprichter van de facebookpagina Red Onze Facebookpagina.

“Je mag het zeker weer niet zeggen, maar straks mag je niet meer zeggen dat je het zeker niet mag zeggen,” roept Heijmans. Volgens hem wordt het oude gebruik om te pas en te onpas te beweren dat de Nederlandse cultuur van alle kanten wordt bedreigd van alle kanten bedreigd. “Op de Hogeschool van Amsterdam mag je bijvoorbeeld al niet meer schuimbekkend roepen dat ze godverdomme met hun gore poten van onze cultuur af moeten blijven. Het moet toch niet veel gekker worden? Straks nemen ze ook nog onze gekamde haartjes, onze ribbelchips en onze bank af.”

Heijmans roept dat de oudhollandse traditie van roepen dat de Nederlandse identiteit onder druk staat niets is om je voor te schamen. “Het zou zo mooi zijn als we weer een beetje trots konden zijn op ons erfgoed. Want dag in dag uit staan te roepen dat onze cultuur bedreigd wordt, is wat onze cultuur zo uniek maakt. En zeg nou zelf, het is het toch waard om daar voor te roepen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Rotterdam e.o. zegt men: zo oud als de weg naar Kralingen, dus nu ook “Weg met Kralingen”? P.S. Kralingen is een broeinest van kapitalisten (o.a. Ruud Lubbers)

gravatar

Eén pot nat. Waar hey
T om gaat is dat is zien dat het leven gaat leven zelf is.

De wereld kiest zelf voor. Tegen kleven kiest voor leven als ze dat kleven niet snappen. Verandering is geen keuze, keuze is verder kujken.
Niemand die kuijkt!

gravatar

Waar blijft die lekkere stevige cultuur die ons gaat bedreigen ? Komen we eens met de luie r**t van de bank.

Reageer
gravatar

Blijf eigenlijk maar liggen ook: Erdogan staat, voor straf voor onze diplomatieke oneerbiedigheid, op het punt Nederland tot voorstad van Istanboel uit te roepen. Per 1 april wordt de Sharia van kracht. Geniet nog maar, zo lang het nog kan, van Stedelijk en Rijksmuseum, Ajax, Febo, Heineken of Amstelbier, jenever, patat mét, fricandellen-speciaal en bami rames; binnenkort wordt al dit haram-vermaak verboden.,

gravatar

Het idee dat je niet meer mag roepen dat onze cultuur bedreigd wordt komt door de decennia lange indoctrinatie van de linkse elite.

Al jaren lang alarmeren Nederlanders zonder migrantenafkomst dat onze cultuur om met gekamde haartjes en een schaaltje ribbelchips op de bank naar leuke TV-shows te kijken in gevaar is.

Gelukkig hebben we meneer Wilders van de PVV die voor ons opkomt. En het ziet ernaar uit dat meneer Wilders van de PVV de horse race om de meeste zetels komende woensdag gaat winnen.

Krijg het er warm van. 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

Wat een walgelijk artikel. Not funny!
Sinds de massale toestroom van gastmigranten met een magreb-achtergrond in de jaren zestig kunnen wij als rechtgeaarde Nederlanders niet meer onszelf zijn.

Daar moet je geen flauwe grappen over maken.

Daarom stem ik op meneer Wilders van de PVV.

Hij gaat ons land weer mooi maken.

Corrie.

Reageer
gravatar

De Europese lente is aanstaande. Meneer Wilders van de PVV heeft gewonnen. Een nieuw tijdperk!. Het tijdperk van de Pax Mundi.

gravatar

Viva Greece, Viva Italia,Viva Germania,Viva France ,Viva Luxembourg,Viva Hollandi,Viva Denmark,Viva Sweden,Viva …? a shut the shutters andt the shut the f f f fuck off.Go back to were you belong plorreheads,…
And take the route by the Noordsea terrug to your own gejatte country.
In the pasthat stupid salaks goat fuckers.
Ps; Drop me a letter and i will com personnel to bring you a 160 pond for your belly
I will give you a more stability wile swimming to Turkey salak.
Whit love your loving leader…
Donal Trump,
What the fuck .Ow shitt….
i ment Dimitrios Esdras

Reageer
gravatar

Onze cultuur is verbrand door de VVD.

Het is wachten op de gevolgen van eindeloze groei van onze lobbycratie en islamisering.

Vetgevreten sussen wij ons geweten met hulp cultuurvluchtelingen, te lui om hun problemen te onderkennen en te decadent om op te lossen wat 1 van de honderden lobbyisten niet voorgekauwd hebben in een adviesrapport.

Dank aan hier vermelde angstcultuur voor klagers.

Reageer