YT - Dirty 6th

Redelijke man begint al zijn zinnen met ‘joh’ maar eindigt toch in kroeggevecht

‘Joh, ik zoek geen problemen, dus dan moet jij ook geen problemen zoeken’

Het had een gezellig zaterdagavondje moeten worden voor Patrick en zijn maten uit Heemstede, maar het liep toch nét even anders. Een bezoekje aan Amsterdam liep uit op een kroeggevecht, met alle nare gevolgen van dien. “Ik zeg donderdag al tegen de jongens, joh, we gaan eerst pokeren en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Waar z’n maten niet van plan zijn het nachtleven op te zoeken, is Patrick zelf rond een uur of tien op ramkoers: “Ik zeg tegen tegen de jongens, joh, ik zit goed in de olie, Ubertje delen en we staan in drie kwartier op het Rembrandtplein.” En zo geschiedde.

Eenmaal op het Rembrandtplein probeert Patrick achtereenvolgens binnen te komen bij de Escape, de Air en de Claire: “Ik zeg tegen die uitsmijters, joh, ik wil een gezellige avond, jullie willen een gezellige avond, mag ik misschien naar binnen?”

Maar de uitsmijters antwoorden van dit en dat en dat Patrick niet naar binnen mag. “Dus ik dacht, joh, dan gaan we toch lekker naar de Prime?” Eenmaal binnen valt Patricks oog op een dansend groepje dames: “Dus ik loop er naartoe en zeg, joh, ik heb het leuk hier, jullie hebben het leuk hier. Je kent ’t wel.”

Daarop gaan twee mannen tussen Patrick en de dames staan: “Ik zeg nog tegen die jongens, joh, ik zoek geen problemen, dus dan moeten jullie ook geen problemen zoeken.” Een van de mannen grijnst toch net iets te arrogant naar Patrick, die echt geen ruzie zoekt: “Ik waarschuw ‘m nog: joh, als je geen klappen wil, zou ik een ander tentje opzoeken.”

Vanaf dan gaat het snel, herinnert Patrick zeg: “Ik denk dan, joh, als jij geen respect naar mij toont, dan toon ik geen respect naar jou. Heel simpel.”

Sindsdien zit Patrick vast voor openlijke geweldpleging, rijden onder invloed – “Ik dacht, joh, in je eentje wordt zo’n Uber toch wel prijzig” – en bezit van verboden middelen: “Ik zeg nog tegen die agent, joh, moet ik die avond op appelsap doorkomen dan?” Aanstaande woensdag wordt bekend of Patricks voorlopige hechtenis wordt verlengd. Omdat hij aangemerkt staat als recidivist, is die kans groot: “Ik denk dan bij mezelf, joh, we zijn allemaal jong geweest toch?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik als donkere man kom altijd zo binnen in zo’n plek, ook mijn idem vrienden, waar ik makkelijk van die typische Hollandse blonde grietjes weg kan slepen voor een nachtje. Soms tippen we elkaar. De uitsmijter weet de betere wel te vinden.

Reageer
gravatar

Samen delen. Een goed voorbeeld. Het is bij de zwarte man nog het meest ontwikkeld ja.
De autochtone Nederlandse jongeman is te racistisch voor die meisjes. Ze komen niet aan hun trekken.

gravatar

Ik kom Patrick vaak tegen. Het is het type salesmanager dat op zaterdagochtend eerst je achillespezen aan gort trapt bij de voetbal en dan in de kroeg je vriendin afpakt