Wikimedia Commons

Amsterdam gaat bouwput vernieuwen

Werkzaamheden hebben een opknapbeurt nodig

De bouwput rond Amsterdam Centraal wordt vernieuwd. Volgens de gemeente hebben de werkzaamheden in het stationsgebied dringend een opknapbeurt nodig.

Eric van der Burg, wethouder Ruimtelijke Ordening, legt de plannen van de nieuwe bouwput uit: “De onverklaarbare kuilen worden iets dieper, de bordjes ‘omleiding’ krijgen een leesbaarder lettertype, en de graafmachines worden voorzien van een nieuw likje verf. Je ziet het nu niet omdat je eraan gewend bent, maar eigenlijk is die teringzooi rond het station aan vernieuwing toe natuurlijk.”

De vernieuwing van de bouwput moet in 2023 gereed zijn. Daarna gaan de eigenlijke werkzaamheden weer verder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nadat Rotterdam weer is opgebouwd en de achterliggende verwoesting door de nazi’s een nieuw leven heeft gekregen met zoal een nieuw CS en bijbehorend ov, kon Amsterdam er ook niet meer omheen om in de ondergrondse te gaan.

Reageer