Buma deelt CDA-pilletjes uit om sfeer in het land te verbeteren

‘Een heerlijke roes van saamhorigheid en naastenliefde’

Geen flyers, maar harddrugs. Het CDA pakt de campagne deze verkiezingen heel anders aan. Bij het christendemocratische kraampje op de markt kun je CDA-pilletjes kopen om maximaal te gaan. Op die manier wil de partij de sfeer in het land verbeteren.

“Psst,” fluistert Buma in Leende tegen twee vrouwen van begin twintig. “CDA’tje kopen? Lekker C’tje?” De vrouwen lopen verder. Blijkbaar is niet iedereen geïnteresseerd in waarden. Even later is het wel raak: 4 jongens kopen allemaal 5 CDA’tjes. “In kwartjes nemen,” adviseert Buma. “En goed blijven drinken. Kom hier, even knuffelen!”

De pillen worden gedistribueerd via het indrukwekkende CDA-netwerk, dat overal in de samenleving vertakkingen heeft. Buma benadrukt het belang van de pillen: “Het gaat niet goed met het fatsoen in Nederland. We zijn hopeloos verdeeld. Met een CDA’tje kom je in een heerlijke roes van saamhorigheid, naastenliefde en rentmeesterschap. Het is dus een concrete maatregel om een land te bouwen dat we door willen geven.”

In de verpakking van de pilletjes zit een klein papiertje met CDA-speerpunten, waaronder de sluiting van coffeeshops.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is vast nepnieuws; daar heeft de Speld vaker last van. Weet u overigens dat “bestrijden van nepnieuws” hetzelfde is als “censuur”?
Want wie maakt uit wat nepnieuws is en wat niet ? Wellicht de machthebbers ?

Reageer
gravatar

CDA en rentmesterschap, dat bleek Bleker. Sindsdien heb ik geen pil meer nodig, maar is de cocktail CDA en rentmeesterschap genoeg om mijn darmen en maag accuut te legen.

Reageer
gravatar

Mij doet dit CDA-initiatief, qua bewustzijnsdempers ,sterk denken aan de middelen die in The Brave New World van Huxley werden voorgeschreven. Sybrand is stap voor stap bezig het electoraat “op temperatuur te brengen” (warm te maken) voor de coalitie met VVD en D66; met CU en GL als gedoogpartijen. De jeugd op dance-feesten slikt toch al van alles, die merkt het verschil met ‘gewone’ drugs niet eens; de rest die aan alcohol verslaafd is wordt verwend door Hi-ha-Heineken-Holland-House en De Vrienden van .. natuurlijk door Amstel. Het minieme deel van onze Spes Partriae dat dan nog niet onder invloed is, is de moeite van het tellen niet waard. Sybrand; Frieslân boppe, it giet oan en oant moan.

Reageer
gravatar

Vroeger had een groot gedeelte van de christenen genoeg aan geestelijke drugs:
Hosties.
Nu stappen ze massaal over op het
C (hristelijke) D (rugs) A (fhankelijk) maken van hun aanhang

Reageer
gravatar

Het is duidelijk, daarom hoeft dat ook niet in dit serieuze bericht, dat Buma de pilletjes van die plaatselijke CDA-penningmeester uit Brabant heeft.

gravatar

Wat een leuk idee van het CDA om aan de mensen pilletjes uit te delen voor het bevorderen van de nationale sfeer.

Ja!!, ik ga voortaan ook pilletjes uitdelen in mij nabije woonomgeving.

Tenslotte is er bij ons in de buurt toch al een levendige handel in bruine suiker, en de markt is nog lang niet verzadigd.

Corrie.

gravatar

Jij kunt ze wel gebruiken gezien je achternaam. Verschrikkelijk zo’n achtergrond en/of zo’n woonplaats. Misschien moet jij maar een overdosis nemen.