Beeld: Casper Steenbergen

Zo stel je een strategische kieslijst op

Een excuus-blanke en een reserveturk

Wil je als politieke partij stemmen winnen bij de verkiezingen? Dan is dit de meest strategische kieslijst: 1. De eerste man op de lijst (meestal een man) 2. De eerste vrouw op de lijst (meestal e
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wè hebbe un lès met hondâhvèfentagtag náme, waâhbè u ken kieze uìt nassie, bamie of witte lès.

De Belsjineís hâht elleke dag vekiezinge, en wè zette U op eín!

De Belsjineis, auk op woensdag aupe.

Reageer
gravatar

Verder mis ik nog wat delinquenten, een invalide die “eh-ja-glashelder” tenminste twee maal in iedere zin uitkraamt, een Ton Elias en enkele Nomen Nescio’s van Limburgse komaf. Maar voor de rest is het een prima afspiegeling van de Nederlandse identiteit.

Reageer
gravatar

T.a.v. de kieslijst: (6) Prinsen Carnaval komen ná woensdag a.s. in overvloed beschikbaar op de vrije markt, (17) het reservoir Neder-Turken is schier onuitputtelijk, (13) recidivisten uit het Europarlement (13) zijn altijd te koop maar wel érg moeilijk los te weken uit hun invloedrijke lobbygroepen en lucratieve nevenfuncties.
Als gewogen gemiddelde van de kieslijst, stel ik voor de volstrekt unieke Jack “the Wipper” de Vries, de succesvolste JSF-propagandist binnen de NAVO; Jack is dus inpasbaar in elke CDA/VVD-constructie

Reageer
gravatar

Vanwege het plaatsen van een nieuwe schutting afgelopen weekend, door overmatige wind (ook wel storm genoemd), zou ik het waarschijnlijk bijzonder goed doen als eenmansfractie van een splinterpartij.

Reageer