Vogel maakt noodlanding na aanvaring met gans

Rookontwikkeling in vleugel staat vlucht naar Afrika in de weg

In het Westfriese Medemblik heeft een vogel een noodlanding moeten maken nadat hij in aanraking was gekomen met een gans. Toen er rookontwikkeling plaatsvond in een van de vleugels, besloot de vogel niet door te vliegen naar Afrika, en de vlucht voortijdig te staken. Zeker omdat hij snel na de aanvaring veel hoogte verloor. De noodlanding ging relatief soepel.

Volgens de vogel is de veiligheid van de eieren geen moment in gevaar gekomen. Het is niet de eerste keer dat een gans voor problemen in het luchtruim zorgt. Veel vogelfamilies pleiten ervoor om een groot deel van de ganzen preventief te vergassen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En in het IJsselmeer wordt thans met man en macht gezocht naar zes veren, die na een eerste inschatting ter aarde zijn gestort als gevolg van vermoeidheid door haarscheurtjes.

Reageer
gravatar

Die mid-air collision tussen en vogel en een gans, boven Medemblik, MOET door een Rotgans zijn veroorzaakt. In landelijke gebieden worden soms noodsituaties veroorzaakt doordat vetgemeste Rotganzen de controle over hun flaps en rolroeren kwijt zijn, door het onvrijwillig amputeren van hun lever (ten behoeve van pâté de foie gras). Grote kans dat de gans na een schot hagel uit een mobiele BUK-installatie is aangeschoten

Reageer