Flickr - Toypaj

Primark: ‘Wereldwijd gelijke behandeling werknemers’

‘Voor ons zijn ze allemaal onderbetaald’

De Primark snapt niet dat het kritiek krijgt op de slechte arbeidsomstandigheden van haar Nederlandse personeel. De winkelketen zegt zich er juist voor in te zetten om de arbeidsomstandigheden wereldwijd gelijk te trekken.

“Actiegroepen willen al jaren dat we werknemers in Bangladesh hetzelfde behandelen als werknemers in Europa,” vertelt voorzitter Arthur Ryan. “Dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. Iets langere dagen, het bespieden van werknemers, intimidatie op de werkvloer. We hebben nog een lange weg te gaan weliswaar, maar dit is een begin.”

Ryan heeft vertrouwen in de toekomst: “Of iemand nou in Bangladesh werkt of in Nederland, voor ons zijn ze allemaal onderbetaald.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Primark heeft hier goddank duidelijk het advies van Jeroen Deysselbloem ter harte genomen; de armoedegrens verlagen naar het niveau van Bangladesh: gelijke monniken, gelijke kappen. Jeroen komt niet meer terug in het nieuwe kabinet (hij wordt assistent 2e voorzitter van de EU, ná Frans Timmermans) maar hij heeft hiermee alvast een bodempje gelegd voor zijn liberale opvolger in Rutte III (Halbe Zijlstra)

Reageer