Ik deed een workshop creative storytelling en het was heel leuk

En toen gingen we een spanningsboog opbouwen

Nou dit weekend ben ik dus een cursus creative storytelling gaan doen. En toen ben ik dat dus gaan doen omdat ik mijn verteltechnieken wilde verbeteren. En toen vertelde de folder over dat dat heel goed kan zijn voor je carrière. En toen dacht ik bijvoorbeeld bij pitches dat ik daar wat aan zou hebben.

En toen ging ik dus naar een zaaltje met Jacqueline. En toen begroette de juffrouw ons. En toen was de juffrouw een vrouw met een rode trui en een ketting. En toen mochten we geen Powerpoint gebruiken. En toen vertelde de juffrouw als eerst hoe belangrijk het is om je publiek te boeien om mensen zo te influencen. En toen vertelde ze bijvoorbeeld dat je geen moeilijke woorden moet gebruiken waarvan je de betekenis niet weet. En toen vertelde ze dat je dan een synecdoche moet gebruiken.

En toen leerde de juf ons hoe we een spanningsboog op moeten bouwen. En toen gingen we eerst even pauzeren. En toen dronken we koffie. En toen gingen we dus verder met de spanningsboog. En toen deden we een rollenspel. En toen was Jacqueline bijvoorbeeld een mevrouw die mij een schroefje moest verkopen.

En toen vertelde de juf ons dat je bijvoorbeeld op het einde een goede payoff moet hebben omdat mensen geen gekunsteld einde willen horen. En toen werd ik dus wakker. En toen bleek dat het allemaal een droom was.

Dit was mijn stukje. Zijn er nog vragen?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En toen.. hadden jullie een mislukte middag. Want niks opgestoken. En alles in verleden tijd, geen actieve taal. Dus oersaai. Dit is geen storytelling, dit is een kleuterklas opstel met een paar moeilijke woorden uit het Engelse woordenboek. Foei, jongens! Toch beter je best doen. Anders gaan jullie niet over naar groep 3.

Reageer
gravatar

Een boeiend verhaal van een vijfdeklassertje, uit groep 7 dus. Ik heb helaas niet alle moderne marketingkreten begrepen (pitches, influencen, synecdoche, payoff) maar globaal kon ik de portee toch wel begrijpen, Nou lieve meid, dit seminar creative storytelling heeft jou al de weg gewezen naar je latere beroeps sfeer. De journalistiek, zeker die in overheidsdienst, leent zich optimaal voor creative storytelling en het daarop aansluitende fact-free storytelling. Als je daar erg goed in bent kun je zelfs doorgroeien naar het ambt van directeur van de Rijks Voorlichtings Dienst. Veel succes beste meid en laat wat van je horen als je bent aangenomen bij de RVD, de VVD of de Belastingdienst. Doen hè?

Reageer
gravatar

Ik heb zelf een workshop in Zuid-Frankrijk gedaan met een bekende Nederlandse schrijfster. Het belangrijkste is in direct contact te staan met de literator en haar vibes te leren kennen.

gravatar

Je skills zijn al een héél stuk vooruitgegaan sinds de vorige keer!

Vooral nog even volhouden, the sky is the limit!

Your personal coach,
Kimberly

Reageer