Pressmaster / Shutterstock.com

Hoe je je verhaal heel erg, of nou ja, redelijk overtuigend maakt

Goed, waar was ik?

Superveel mensen vinden het erg moeilijk om een verhaal goed te vertellen, of nou ja, toch in ieder geval best wel wat mensen, niet superveel, maar gewoon wel een groep waarvan je zegt: dat is best veel, genoeg mensen om een artikel met handige tips voor te schrijven. Dus, oké, hier komen de tips dan.

1. Sowieso moet je natuurlijk, of nou ja, je moet niets, maar het zou best kunnen helpen als je een duidelijke lijn in je verhaal hebt. Dat is echt het belangrijkste voor iedere schrijver, al is schrijven natuurlijk ook een kunstvorm waarin daarmee best geëxperimenteerd mag worden. Ik bedoel, wie bepaalt de regels? Niemand, of nou ja, niemand, jij bedoel ik eigenlijk. Jij bepaalt de regels! Goed, waar was ik?

2. Gebruik persoonlijke anekdotes, dat maakt een verhaal veel geloofwaardiger en dan denken mensen eerder van: ja, dit heb ik ook weleens meegemaakt, dit is geloofwaardig. Laatst vertelde ik bijvoorbeeld een verhaal en toen zag ik gewoon dat niemand er iets van snapte, en toen gaf ik een persoonlijke anekdote en toen snapten ze het allemaal. Ik bedoel maar.

3. Hou de aandacht! Niets is zo moeilijk als het behouden van de aandacht van de lezer in het midden van de tekst, behalve misschien het bedenken van een goede titel voor je verhaal of het zoeken van een passende afbeelding. Voor goede voorbeelden daarvan moet je, als je wilt natuurlijk, even naar boven scrollen.

4. Soms lees je weleens iets en dan denk je: waar gaat dit eigenlijk heen? Dan heb je eigenlijk geen idee wat je zit te lezen en dan is het heel moeilijk om te onthouden wat je nou eigenlijk leest, omdat je op dat moment nog niet weet welke informatie belangrijk is en welke niet. Mensen verliezen dan hun concentratie, en gaan lekker wat anders zitten doen in plaats van jouw verhaal lezen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Je moet zorgen dat mensen jouw verhaal blijven lezen en dat ze het geloofwaardig vinden. Doe daarom een extra spellingscheck.

5. Zorg voor een superleuke uitsmijter, of ja leuk is misschien een beetje vaag, maar ik bedoel meer van zorg ervoor dat het lezen van de uitsmijter gewoon goed is. Het ligt er gewoon een beetje aan. Het is sowieso altijd goed om echt met een knaller te eindigen, maar ja verzin zoiets maar he. Nou ja goed. Dat was het.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spreek niet uit de hoogte, want dan denkt de lezer dat je jezelf voorstelt als God. En niemand heeft zin de Bijbel lezen.

gravatar

Q = een hoofdletter.
Hoi Diedrik,,
Afgelopen vrijdag avonddienst gehad. Ik kreeg voor mijn gevoel het nodige voor mijn kiezen van de avond daarvoor. Mr Corrie wist ik niet dat hij een bewegingsmelder had, niet tot mij oren gekomen.
Dhr Frank zijn bed stond erg hoog uit de rapportage teruglezend ook, niet helemaal laag gezet zodat hij zijn flesje water nog kon pakken. Uit rapport leek te lezen dat deze in de hoogste stand stond. ..
Met Daniëlle het ook over hun gehad en ook over de inzet bij mw Gruênne. Dit zei jij maar zij beaamde anders, wel inzet van valmat, bedhek en optiscan.

Nou doe ik mijn best om het allemaal goed te laten verlopen maar lijkt het niet zo te gaan.
Dit ligt ook aan de druk om alles in de gaten te houden op 2 werkvloeren en de controle op de uitgifte van medicatie op de kelder.
Ik ben ondanks dat wel daar ook verantwoordelijk voor.

Afgelopen vrijdag waren er op 3 weer 2 onbekende en mijn huiskamerdienst kwam te laat. Ik stond in mijn eentje medicatie(pillen) te delen en dan nog in goede banen zien te leiden als mw van Haven aanklopt die niet door heeft dat er een telefoontje over het niet gaande van een huiskamerdienst is. HK was er nog niet om 17.10uur…

Ik hou me rustig maar zie wat er kan gebeuren, fouten.
Daarom deed ik de medicijnkar dicht en wist ik dat de medicatie voor dhr Polpel later kwam…

Contact gehad om iemand van de dag 3de op de 4de te krijgen resulteerde in Ellen daar.
Ik had doorvoor niet de gelegenheid om met de aanwezige personen (Loy en Vroemgirl) normaal te praten en in te praten.
Ik kreeg echter wel onze Nel langs om te wijzen op Loy . Zij kwam binnen en was van het 15 tot 15.30uur aan haar eigen telfoon ivm problemen ex..

Met de overdacht had Loy de mapjes gepakt. Later bleek niet gelezen.

Vroemgirl werd aangestuurd door haar kwam ik later achter. Loy had de meeste mensen naar bed geholpen..
Ik deelde de 21uurs medicatie en Loy stond achter de deur bij dhr Vulprivé te bellen.
Gezegt dat dat niet mocht.
Ze vertelde toen ik dhr zijn medicatie gaf dat hij had gezegt dat hij lekker zei te liggen.
Na medicatie dekens eraf gehaald en dhr goed gelegen.

Dhr Belt was niet blij met haar omdat het (zijn nasi van de avond doorvoor ) niet warm was. Ze had alles weggehaald.
Hij zei dat ze hem niet begreep..!

Kortom. De samenvatting van die avond was gericht om door mij alles in goede banen te leiden zonder zelf het overzicht te verliezen.
Begrijp zelf de mogelijke onmogelijkheden…

Groet, Benny

Reageer
gravatar

Volgende week de ontknoping met eindelijk het antwoord op de vraag:

Welcke verzorger heeft mevrouw Van Dalen een fatale dosis morfine toegediend??

Blijf het volgen.

gravatar

BREAKING NEWS! 23: 10.

Bij toeval zie ik dat er NPO2 (wie kijkt daar nog naar?) een documentaire over meneer Wilders van de PVV is. Wat een prachtige documentaire. Heel erg overtuigend.

Nadat, over drie maanden, het kabinet gevallen is en er weer nieuwe verkiezingen komen zal de PVV van meneer Wilders de grootste partij worden.

Hij maakt Nederland weer van ons.

Corrie.