NFL/Nieuwsuur

Waarom maken sterren als Lady Gaga en Jesse Klaver steeds politieke statements?

‘Prachtig dat hij tijdens zijn show aandacht besteedt aan politiek’

Lady Gaga, Madonna en Meryl Streep: het is slechts een greep uit de sterren die zich de afgelopen tijd tegen Donald Trump hebben uitgesproken. Celebrities laten regelmatig van zich horen met politieke statements. In eigen land hebben we nu Jesse Klaver, die zelfs deelneemt aan debatten en een verkiezingsprogramma heeft geschreven.

“Het is van alle tijden dat sterren hun politieke mening geven”, zegt popprofessor Leo Blokhuis. “Artiesten zijn vaak heel geëngageerd en willen dat hun fans dat ook zijn. Het is toch prachtig dat een Jesse Klaver tijdens zijn show in TivoliVredenburg ook iets zegt over politiek?”

Toch vinden veel mensen dat celebrities hun mond zouden moeten houden over bestuurlijke kwesties. “Wat weet zo’n jongen daar nou van?”, schampert Sywert van Lienden. “Laat dat nou maar over aan volwassen mensen die erover hebben nagedacht.”

Zelf begrijpt Jesse de ophef niet: “Ik wil een Groene investeringsbank die de marktsector stimuleert om samen met de overheid meer te investeren in grote groene projecten, innovatie en duurzame landbouw. Do you hear me?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooiste nummer van Jesse Klaver? Tja dan ga ik mijmeren…
Lookin’ back on the track for a little green left
Got to find just a kind or losin’ my mind
Out of sight in the night, out sight in the day
Lookin’ back on the track gonna do it my way

Lookin’ back on the track for a little little green left
Got to find just a kind or losin’ my mind
Lookin’ for some happiness
But there is so a loneliness to find

Reageer