YouTube: Een beter Nederland

Kabinet annuleert verkiezingen na afzegging VVD en PvdA

'Ontzettend jammer'

De verkiezingen op 15 maart gaan niet door. Het kabinet heeft de stembusgang geschrapt omdat VVD en PvdA zich hebben teruggetrokken. De Tweede Kamer houdt daardoor tot 2021 dezelfde samenstelling.

“Het is ontzettend jammer”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk. “We hebben geprobeerd VVD en PvdA over te halen om toch mee te doen, maar dat is niet gelukt. Zonder twee hoofdrolspelers hebben deze verkiezingen geen zin. Ik baal er enorm van, maar het is niet anders.”

VVD en PvdA trekken zich terug omdat er toch meerdere partijen mogen meedoen aan de verkiezingen. De NOS gaat 15 maart een herhaling uitzenden van de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen van 2007.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geweldig dat de verkiezingen niet doorgaan. Zijn we meteen af van dat campagne-gedoe. We hebben nu zekerheid; dat kan van essentieel belang zijn in de politiek. Ten slotte heb ik nog een tip voor iedereen: Zet je geld in op de VVD; daar kan je stinkend rijk mee worden, omdat we de uitslag al weten!

Reageer
gravatar

Kijk, de Nederlandse politiek begint eindelijk VOLWASSEN te worden.

Eindelijk lessen getrokken van de Erdogans, de Putins, de Dutertes, de Bouterses, de Berlusconi’s, de Trumps van deze wereld.
Zó moet het!

Niet polderen maar vorderen!

Reageer
gravatar

He wat fijn dat de NOS de vorige verkiezingsavond herhaalt. Vond het altijd nog jammer dat die avond m’n videorecorder op een verkeerde zender stond geprogrammeerd.

Reageer
gravatar

Natuurlijk hebben ze dit ingang gezet omdat ze dondersgoed weten dat ze nooit meer zo groot zullen worden. Laten we het vooral met zen allen blijven pikken.

Reageer
gravatar

Goede satire. Gaat uiteraard over verkiezingsdebat waar 5e partij uitgenidigd is en vvd en pvv zich terugtrekken. Dat is niet zo chique en democratisch. Erg leuk stukje.

Reageer
gravatar

ik snap het wel met die verkiezingen en afzeggen. Laatst een feestje voor 4 kinderen gegeven. Beste 2 vriendjes zegden af omdat er een vijfde vriendje bij kwam die na hun het beste vriendje was. Ik heb toen het hele feestje gecanceled want waarom investeren in vriendjes die toch nooit over de vlier konen? 😉

Reageer
gravatar

Heeft Rudolf Julius niets beters te doen ! Wanneer gaat de media begrijpen dat democratie niet betekent dat je alles kunt roeptoeteren, maar dat democratie ook betekent dat we die moeten koesteren en er zorgzaam mee omgaan.

Reageer
gravatar

De voordracht van Fred Teeven bij de Raad van State gaat ook niet door. Fred neemt wederom zitting in vak K. als staatssecretaris van Justitie.

Ton Elias heeft na het vernemen van dit nieuws een gat in de lucht gesprongen en vervolgens wat straatklinkers laten verzakken. Ton mag weer 4 jaar lang vreten.

http://tinyurl.com/gs5q7qb

Reageer
gravatar

Jongenssss hahahaha Speld.nl I loveeee you guy’s !! De heleee dag was ik in een shok, tot dat ik las dat jullie altijd met een knipoog over het realiteit schrijven. Pfff opgelucht dat er nog wel een verkiezing aan komt!

Reageer
gravatar

Is er een cordon sanitaire voor De Speld? Iedereen negeert dit nieuws. Campagne loopt gewoon door en Thierry gaat naar de rechter om ook aan debat mee te mogen doen. Zelfs Corrie weigert hier te reageren. Hoe gaat De Speld er voor zorgen dat ze weer serieus word genomen?

Reageer
gravatar

Er zijn helemaal geen verkiezingen. Al decennia niet. Men noemt “verkiezingen” een ritueel dansje waarbij het klootjesvolk wat vakjes mag kleuren, die er verder toch geen donder toe doen. Maar “vakjes kleuren” komt zo kleuterachtig over en daarom noemen we het “verkiezingen”

Reageer