Asbest Run biedt alternatief voor gevaarlijke Color Run

Hardloopevenement is industriële belevenis

Nu de Color Run onder vuur ligt wegens gezondheidsrisico’s zien organisatoren van alternatieve hardloopevenementen hun kans schoon. Gijsbert Vlok organiseert sinds kort Asbest Runs op verlaten fabrieksterreinen en nodigt bezorgde hardlopers van harte uit.

“In Wit-Rusland is de Asbest Run al jaren een begrip,” zegt Vlok trots. “Wij nemen de asbestrunners mee naar de mooiste vervallen fabriekspanden voor de echte industriële ervaring van de jaren ‘50. Langs een route van 5 kilometer smijten we bij de deelnemers platen asbest tegen hun muil. Op die manier is het niet alleen rennen, maar ook echt een beleving.”

Vlok haalde eerder al de Polonium 210 Run naar Nederland. Dat was een stralend succes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het weekend van 18 en 19 februari in Dordrecht de DuPont – PFOS-trail.
Georganiseerd door D.K. & A.V. Hercules en AV Parthenon.
Komt allen.

En later dit jaar in september de Sellafield – halve ledenmatentriatlon, als opmaat naar de Fukushima Ironman – hardlopen, zeezwemmen en pompen.

Reageer