Politie.nl

Veel politieagenten vóór gebruik Tasers omdat die ‘fucking cool’ zijn

'Tijdelijke verlamming door 50.000 volt, hoe sick is dat?!'

Uit een steekproef onder Nederlandse politieagenten is gebleken dat een meerderheid het minder-dodelijke stroomwapen Taser graag in gebruik zou nemen. Onder respondenten was verreweg de meest gegeven reden dat de Taser ‘fucking cool’ zou zijn.

Een woordvoerder van de politiebond bevestigt het enthousiasme over het middel. “Die dingen zien eruit als die basic guns uit Halo, weetjewel. Ze kosten 2000 euro per stuk, en je knalt er in een keer 50.000 volt mee in een mensenlichaam. BZZZZT!”

De woordvoerder simuleert met in elkaar gevouwen handen het afvuren van een Taser, en zegt dat: “De elektrische signalen van het brein naar de spieren worden even stilgelegd, zo is ons uitgelegd. Tijdelijke verlamming! Hallo! Hoe sick is dat? Goed, het is nog geen light sabre, maar het komt er bij in de buurt!”

Mensenrechtenorganisaties stellen dat Tasers soms met dodelijke afloop worden gebruikt, en dat er niet genoeg geld en tijd is om agenten voldoende op te leiden om het wapen echt veilig te kunnen gebruiken. De politiebond wuift de kritiek weg, omdat het volgens de woordvoerder “niet boeit” en “saaie kritiek” is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

«Veel politieagenten» is natuurlijk niet hetzelfde als «alle politieagenten». Dat komt vooral door het hoge percentage politieambtenaren dat louter bureaucratisch werk verricht en al dan niet over de competenties beschikt om het zware veldwerk uit te voeren. Deze (vaak, maar niet altijd, ondergewaardeerde) groep binnen de politie is dan ook erg jaloers op de jongens van de straat, die wel de gave apparaatjes mogen bedienen.

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd zien ze er voor mij uit alsof ze bij Bart Smit (de speelgoedhandel) gekocht zijn en er water uit zal komen.

Misschien zouden ze ze gewoon eens zwart moeten maken. Maakt meer indruk.

Reageer
gravatar

Als ook criminelen de overstap van de ak 47 naar de taser zouden maken zou ik mij iets van het enthousiasme van de politiebond kunnen voorstellen Anders blijft het gewoon een slap prikdingetje

Reageer