RTL Nieuws

SP gunt Roemer geen waardig einde aan voltooid leiderschap

‘Laat me gaan, alsjeblieft’

Emile Roemer staart met een lege blik uit het raam van zijn werkkamer in de Tweede Kamer. Zijn leiderschap is voor zijn gevoel al jaren voltooid. Het liefst zou hij eruit stappen. Maar zijn partij weigert mee te werken.

“Het is mooi geweest”, zegt hij, terwijl hij terwijl hij met een droeve glimlach door een stapel SP-flyers bladert. “Ik heb een prachtig bewind gevoerd. Niemand hoeft medelijden met mij te hebben. Maar het is klaar. Ik zit nu alleen nog anderen in de weg. Laat me gaan, alsjeblieft.” Hij oogt nu verbeten. “Waarom gunnen ze me dat waardige einde niet? Waarom moet ik door tot de gifbeker leeg is? Waarom mag ik er niet op mijn eigen voorwaarden mee stoppen?”

Roemer sabbelt op een cherrytomaatje. Hij denkt aan alle kiezers die hem in de loop der jaren zijn ontvallen. Waar doet hij het nog voor? “Ik hoop dat ik morgen niet meer als SP-lijsttrekker wakker word.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Effe dimmen Emilio! “Laat me” is een chanson van een chansonnier die er ook niet meer helemaal bij is. Dat kan beter. Gewoon de hoekige maoïstische schoudertjes er onder! Houzee! Voor Volk en Agnes Kant! Grijp die andere zonderling!

Reageer
gravatar

Da’s nou sneu om de lieve goedzak zo richting de einder te helpen. Door zijn cherry tomaatjes werd zijn Fransje Bauerlook als maar strakker. Als hullie van de Speld ook nog in hem gaat prikken lijkt ‘ie straks nog op een halfje Zijlstra. Dat moet je niet willen.

Reageer
gravatar

Je moet meer aan immigranten doen, een beetje Holocaustgevoel hier en daar.
Gewoon een beetje meedoen, Emile. De Roem komt dan vanzelf.
Aan welke kant je staat maakt niet uit, als het maar niet te veel over Nederlanders gaat.

Reageer
gravatar

Op geheime missie naar de United States of Trump met een doos Wasserbombe vermomd als trostomaten? Diplomatiek geschenk, wending in de Wereldgeschiedenis. End of the world as we know it.

Reageer