Mensen die denken intelligenter te zijn omdat ze snoozen vaker slachtoffer van slechte wetenschapsjournalistiek

Mensen die denken dat ze intelligenter zijn omdat ze snoozen, zijn vaker slachtoffer van slechte wetenschapsjournalistiek. Dat blijkt uit onderzoek van de sociaal psychologen Satoshi Kanazawa en Kaja Perina.

De wetenschappers lieten vijf proefpersonen die denken dat ze intelligent zijn omdat ze regelmatig de snoozeknop indrukken, tientallen loze wetenschapsberichtjes lezen, waarna hun geloofwaardigheid werd getest. De resultaten werden vergeleken met die van een controlegroep randdebielen en waren significant. De onderzoekers vermoedden dat ze daar evolutionair voordeel uit halen.

Kanazawa is opgetogen. “We hadden al langer het vermoeden dat mensen in een potlood bijten vergeleken met mensen die een warm kopje koffie vasthouden langzamer vervelende herinneringen verwerken dan mensen die door videospelletjes agressief aan ouderen denken. Om dit te bewijzen moesten we echter de resultaten van mensen die vaker vreemd gaan terwijl ze oogcontact maken met de hoogste boom in Afrika, vergelijken met een statistische relevante dwarsdoorsnede van mannen met grote ballen die vertrouwen hebben in politiek. Met ander woorden: dingen veroorzaken kanker. QED.”

Het onderzoek van Kanazawa ging kort na publicatie viral.

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanochtend werd ik pas na drie minuten wakker. Ik snoozde door de wekker heen. Dus dan ben ik hyperintelligent!!! Geen knopjes nodig om te snoozen. Dat is pas multi-tasking. Helaas mistte ik hierdoor het journaal….. Is er nog wat gebeurd vandaag?

Reageer
gravatar

Ik heb het voor je opgezocht in de Van Dale.

“Je hebt gezocht op het woord: snoes.

snoes (de; m,v; meervoud: snoezen)
1
lief kind, lief dier”

gravatar

In vergelijking met de steeds normatievere randdebiliteit is de intelligentie van een minimale minderheid in een opvallend stijgende lijn gekomen.

Reageer
gravatar

Not funny!

Wetenschap is één van de pijlers van de westerse beschaving. Same met de natiestaat en dichte grenzen.
Daarom stem ik op meneer Wilders van de PVV.

Hij gaat Nederland weer groot maken.

Corry.

Reageer