YouTube: DeToppersVEVO

Hanny baalt ervan dat de Toppers zo commercieel zijn geworden

'Ik heb ze nog in een klein café in Amsterdam gezien'

Hanny, de oprichter van de Topwijven (fans van muziekformatie de Toppers, red.), vindt dat de Toppers hun ziel hebben verkwanseld aan de commercie. In een veel gedeeld Facebook-bericht roept ze de Toppers op om weer eens een album te maken ‘zoals hun eerste’.

Het eerste album van De Toppers heeft de geschiedenisboeken nooit gehaald. De combinatie van proto-funk, jazzfluit en alternatieve latin rock sloeg in het Nederland van 2004 niet aan. De formatie gooide het over een andere boeg en begon concerten te geven in de Amsterdam ArenA, tot groot ongenoegen van fans als Hanny.

“Ik heb ze nog in een café in Amsterdam gezien”, vertelt Hanny. “Klein cafeetje, misschien twintig man. Ik heb toen nog gehuild om ‘Te Laat op je Eigen Feest’, prachtig nummertje.” Tegenwoordig vindt Hanny het niks meer. Sinds het zang-trio in de ArenA heeft gestaan hebben zij ‘hun ziel verkocht’.

De teleurgestelde Hanny gaat tegen beter weten in nog wel naar ieder concert. “Ja, toch in de hoop dat ze een klassiekertje spelen. En natuurlijk om al die mooiweerfans in te lichten dat hun eerste album wel écht de beste was.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

er zijn fans voor de Toppers? Ik snap er niks van!

Hoe kan het nu dat er wel een fanclub is voor de Toppers, maar niet eentje voor Emile Roemers? Ik zie een gat in de markt!

Reageer