Toppers kiezen voor intieme theatertour

“We hebben altijd al een passie voor de schone kunsten gehad”

De Toppers hebben aangekondigd het de komende tour over een andere boeg te gooien. Onder de werktitel ‘Back to Basics’ zullen de zangers deze zomer een try-outtour langs een aantal werktheaters doen, om daarna te gaan touren met een aantal zitconcerten. In de intieme theatertour nemer de zangers de tijd om hun nummers in te leiden en in context te plaatsen. Gordon: “Als je in een nummer ‘There are so many wars right now in the world’ zingt dan behoeft dat natuurlijk enige duiding. Alleen na een relaas over de oorlogen in Afghanistan, Irak en Darfur kan het publiek ten volle begrijpen dat ze in ‘a brighter day’ moeten stappen.”

Topper Gerard Joling ziet het helemaal zitten: “We hebben fantastische concerten gegeven in de ArenA, maar op een gegeven moment werd het mij te plat, te makkelijk scoren. We hebben vandaag gerepeteerd, en zó veel nieuwe dingen ontdekt. ‘Maak me gek’ blijkt bijvoorbeeld akoestisch en ontdaan van alle poespas nog steeds recht overeind te staan.” (“Gelukkig heb je dan nog iets dat overeind staat!”, schreeuwt Gordon met tranen in zijn ogen van het lachen: “Wat erg!”)

Froger kan niet wachten om de planken op te gaan: “Het is mooi dat we ons eindelijk ook eens kwetsbaar kunnen opstellen. De recente breuk tussen ons en Gerard, met daaropvolgend de verzoening, is een prachtig leitmotif voor een theatertour. We hebben altijd al een passie voor kleinkunst gehad; je mag van theaterpubliek veel meer vragen. We hopen samen met het publiek in theater meer intimiteit te creëren.”

Ook Gordon is enthousiast: “Het is mooi dat we nu ook onze andere kant kunnen laten zien.” (Joling: “Jij laat elk weekend je andere kant zien!”) “We willen ook een ander publiek aanspreken, mede door nieuwe gastoptredens in te plannen. Zo zijn we hard bezig om Herman van Veen te contracteren, bij een repetitie heeft hij ons op viool begeleid bij de Hollandse Medley, kippenvel. Spinvis doet de arrangementen.” Op de vraag wat de rol van Jeroen van der Boom zal worden in de tour was het antwoord van Joling veelzeggend: “De rol van wie?”

De Toppers, hier nog zonder Herman van Veen:


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Naar verluid, volgt Bob Dylan samen met Joni Mitchel een intensieve cursus Nederlands, om zo hun steentje bij te kunnen dragen aan de transcedente diepgang die de knullen nu opzoeken.
De openbaringen die in deze theatertour verwacht kunnen worden, overstijgen volgens kenners die van de onthullingen van Prince in Tivoli, 23 December 1998 toen hij de twin tower aanslagen voorspelde. (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Prince#1987-1989:_Sign_.E2.80.9C.E2.98.AE.E2.80.9D_the_Times_t.2Fm_Batman)

Reageer
gravatar

@16 ik ben bang dat de heren Geer en Goor een dergelijke opmerking in het verkeerde keelgat zou schieten, evenals deze overigens.

Spijt is ook hier overigens op zijn plaats…

Reageer
gravatar

Idee; een recital van de toppers als afscheidscadeau voor hun politieke evenknie/brekebeen JP? In Carré? En de eventuele opbrengst naar een goed doel?

Reageer
gravatar

Kunnen al gekochte kaartjes voor de Arena nog worden omgezet voor de theatertour?

Reageer
gravatar

Echt oerhollands deze jongens hoor, lekker knus. Kunnen andere oerhollandse jongens niet ergens een zandplaat opspuiten voor de toppers? Dat wordt dan een extra Waddeneiland, ‘Topper Island’, een hele fijne intieme plek waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Daar kan dan ook weer een fijne soap over gemaakt worden (werktitel: er gaat niets boven de Toppers) , zodat we kunnen zien hoe geer in een kwal stapt en goor niet meer bijkomt van het lachen. Ook meteen een mooie locatie voor ‘het grootste muziekfeest van Nederland’.

Reageer
gravatar

Dat homo’s in combinatie met zitconcerten gevoeligheid opleveren wisten we wel. Maar wat kan er voor belangrijks aan de hand zijn in Afghanistan, Irak en Darfur als die toch al nooit meedoen aan het Eurovisie Songfestival?

Reageer
gravatar

Fantastisch nieuws, roep al jaren dat Geer en Goor miskende poëten en ware artisten zijn. Kunstenaars! Blij dat de hele linkse kerk nu kan ervaren hoeveel schoonheid en wijsheid er verscholen zit achter die façade van glitterpakken. En God, Jeroen van der Boom en Rene Froger, alleen de namen al doen binnenkort cultuurminnend Nederland het water in de mond doen lopen….denk ik.

Reageer
gravatar

Ik ben er al jaren van overtuigd dat Geer en Goor door de SGP ingehuurde acteurs zijn met als doel om homohaat in Nederland weer acceptabel te maken.

Reageer