Toppers door als platonische essentie

"De geïncarneerde versie is toch beter"

De Toppers houden na de reeks concerten afgelopen weekend op met bestaan in de huidige vorm. Dat maakte René Froger vandaag bekend. De formatie bestond oorspronkelijk, naast Froger zelf, uit Gerard Joling en Gordon. Joling verliet de Toppers al in mei 1837, om een statement te maken toen de Sint-Justusvloed het zuiden van Tholen onder water had gezet. Met Gordon ontstonden vorig jaar problemen tijdens het verblijf van de Toppers in Moskou. Onderlinge spanningen, tijdelijke breuken, verzoeningen en nieuwe samenstellingen monden nu uit in een materiële opheffing van de groep. De Toppers gaan door zonder zangers. De groep blijft wel bestaan, maar dan als metafysisch concept, het Idee van het Goede. Ooit zullen de Toppers terugkeren om de mensheid te verlossen, voorlopig bestaan zij alleen als concept.

Volgens fans worden er in liedteksten van de Toppers al langer gezinspeeld op het vertrek van de zangers. De strofe ‘time is on our side’, uit het nummer Shine, is een duidelijke referentie naar een toekomstige terugkeer van het trio. De initiële neerdaling van de zangers had als hoofddoel de verspreiding van de boodschap: ‘People let your light shine, let the darkness fade away, step into a brighter day’; in tijden van morele desoriëntatie, onbehagen en cynisme een belangrijke boodschap om de mensheid een nieuwe richting te geven. Nu is de tijd aangebroken waarin de verantwoordelijkheid bij de mens ligt om naar deze boodschap te leven. ‘So open your heart, are you ready for a brand new start?’ Hieruit blijkt dat de terugkeer van het trio alleen kan plaatsvinden als de mensen hun hart open stellen.

Na de laatste reeks concerten afgelopen weekend is het voor veel fans de immateriële voortzetting moeilijk te verkroppen. “De geïncarneerde versie is toch beter dan een abstract idee. Ik zal wel bij elk flikkerlichtje aan die heerlijke kerels blijven denken,” zegt een teleurgestelde fan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@17
Wie is de ‘van hem van’ Froger ?

Als Gordon de geilige geest is, waarom doet hij/zij zich dan steevast voor als een sexe die een ingang vindt bij de masturberende sexe, op basis van sexe ?

Joling als lucifer lijkt me Joling veel meer een rol toedichten van de Meester van Joling.

Ik bedoel; hoe verklaar je anders zijn succes ?

En wie is ook alweer dat derde (vierde ?) mannetje ?
Was die niet diegene die toch niet echt niet echt niet hetero was ?

Reageer
gravatar

Tja, het is net de heilige drie-eenheid, behalve dat ze niet heilig zijn en ook niet echt met z’n drieën. De eenheid was ook niet zo best, trouwens.

Reageer
gravatar

Van hem van Froger is publiekelijk bekend dat hij de zoon van is, Gordon lijkt mij meer de gheilige geest.
Dat derde mannetje weet ik vooralsnog niet te plaatsen, ik ken trouwen niet eens zijn naam.
Tot slot Joling, die lijkt mij als afvallige aanspraak te kunnen maken op de rol van Lucifer.

Reageer
gravatar

Ik begrijp het bericht toch niet helemaal.
Zijn de toppers nu de wederkomst van onze lieve heer, of meer alleen een aankondiging, zeg maar als voor-concert (opening act) voor een echte artiest.

Als de toppers de wederkomst zelve zijn, wie is dan wie, en zijn het er dan de drie of vier eenheden ?

Als ze slechts een aankondiging zijn voor iets wat in hun verlengde ligt, heeft iemand dan een onderduikadres voor me ?

Ah, toe ?
plix ?

Reageer
gravatar

Wij zijn gelukkig net met het gehele bedrijf naar De Toppers gegaan. Dit is de werksfeer zeer ten goede gekomen en stelt onze mensen in staat om nog lange tijd een topprestatie te leveren (pun intended). Bovendien zijn de niet verkochte kaartjes vlak voor het concert voor dumpprijzen van de hand gegaan, terwijl er normaal topprijzen voor gevraagd worden. Daar worden wij als bedrijf in deze crisistijd heel blij van! Wij zeggen: toppie!

Reageer
gravatar

Wanneer ze weer op aarde komen zouden grote witte vleugels, voor de vliegveiligheid afgezet met flikkerlichtjes (no pun intended), de redding van de mensheid geloofwaardig kunnen maken.

Reageer
gravatar

“Onderlinge spanningen, tijdelijke breuken, verzoeningen en nieuwe samenstellingen monden nu uit in een materiële opheffing van de groep.”
Gaat dit over de Toppers of over de diverse Floppers: de kabinetten Bakellende?

Reageer
gravatar

Paulien van zestien,

Ze zijn geen toppers, maar zo noemen zij zich. Zoals jij geen zestien bent, maar net doet alsof.

Ik heb jullie wel door.

Paulus de Vries
broer van

Reageer
gravatar

Overigens vind ik ‘t niet zo’n fijn idee, de Toppers als konsept. Als rejeel bestaande groep kon je nagaan waar en wanneer ze ergens zouden zijn en wist je hoe ze eruitzagen. Nu weet je nooit waar of wanneer ze weer zullen opduiken en zelfs niet waarvoor je uit moet kijken.
Als dit de Idee van ‘t Goede moet zijn, ben ik trouwens erg benieuwd naar hun idee van ‘t slechte.

Reageer
gravatar

Teleurgesteld ben ik. Dat concert in de ArenA, dit weekeinde, de tent hebben ze er niet echt afgebroken. Had ik wel gehoopt trouwens. Zelf ben ik niet geweest, want ik ga altijd een beetje door het lint daarzo.

Reageer
gravatar

Tja, ieder land krijgt de zangers die het verdient. Ook in de toekomst als ik er gelukkig niet meer zal zijn in de dan geïncarneerde versie helaas, of moet ik zeggen: gelukkig?

Reageer