EU biedt vernikkelende vluchtelingen op Lesbos gratis kopje koffie of thee aan

‘Sympathiek gebaar!’

“Brr!”, zegt Aimar, een jonge Syrische asielzoeker op Lesbos. Hij wacht al maanden tot hij verder kan reizen naar zijn plaats van bestemming. Hij heeft het hartstikke koud. Het gratis kopje koffie of thee dat de EU hem aanbiedt valt daarom in goede aarde.

“In Brussel kunnen er ook niks aan doen dat de Turkije-deal voor vertragingen zorgt”, zegt Aimar, met nog zeventienhonderd wachtenden in de rij voor hem voor een gratis kopje koffie of thee. “Er zijn gewoonweg extreme politieke omstandigheden in Europa, daar doe je niets aan.” De mevrouw voor hem draait zich om en wringt haar blauw aangelopen lippen in een vriendelijke grimas, terwijl ze haar huilende kind met haar overgebleven vier vingers aait. “Misschien sluit ik als ik mijn kopje koffie heb opnieuw aan in de rij”, zegt ze ondeugend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, net als Aimar op Lesbos stond ik gisteren met een hele hoop andere wachtenden drie kwartier vast, gewoon hier in Nederland. Paradoxaal genoeg kwam dat doordat de deuren niet dicht gingen. Gelukkig Aimar dat julie koffie of thee kregen, want wij kregen een prul van een telefoonhoesje aangeboden. Daar wordt je echt niet warm van.

Reageer
gravatar

Ik vroeg me al af of er überhaupt vrouwen en kinderen waren. Ik wil niet somber doen maar haantjes zijn geen lang leven op economische basis in de pluimvee industrie. Daar helpt geen thee drinken tegenop.

Reageer
gravatar

Het ‘Haagse gebaar’, zoals de inhoud ook wel wordt omschreven, toont aan dat het initiatief hiertoe vanuit de zijde van het kabinet komt, en dat Frans Timmermans zijn invloed heeft weten aan te wenden om deze geste in Brussel over het voetlicht te krijgen: hulde hiervoor.

Reageer