Wikimedia Commons

Topman Belastingdienst kan door computerstoring voorlopig niet aftreden

Directeur moet het over twee weken nog eens proberen

Topman van de Belastingdienst Hans Leijtens kan wegens onvoorziene omstandigheden tijdelijk niet opstappen. De fiscus zegt er alles aan te zullen doen om het aftreden van de directeur-generaal alsnog zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

Leijtens zit met de handen in het haar. “Heel irritant dit. Eerst zeiden ze dat mijn ontslag door een computerstoring was blijven steken in het systeem, daarna was het ineens de verantwoordelijkheid van een andere afdeling. Maar degene die ontslagen in behandeling neemt blijkt niet te werken op vrijdagen en zijn vervanger is met zwangerschapsverlof. Uiteindelijk kreeg ik het advies om twee weken te wachten en daarna nog een keer proberen af te treden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou ja zeg, eerst de kerstvakantie en nu weer een computerstoring. Straks het Hoofd Personeelszaken met zwangerschapsverlof en hij haalt de verkiezingen nog.

Reageer
gravatar

Laat ik nou gedacht hebben tien jaar geleden ontslag te hebben genomen bij de Belastingdienst ? Hopelijk is dat ook nog niet verwerkt en ligt er nog achterstallig salaris voor mij te wachten over die periode.

Reageer
gravatar

Zo merkt hij zelf eens wat het is om van het kastje naar de muur gestuurd te worden.. Misschien is n extra keuzennummer toevoegen in het hoofdmenu.. Wilt u uw ontslag indienen? Kies 8. En keuze 9 voor ontslag zonder opzegtermijn…

Reageer
gravatar

Onzin, Hans heeft gewoon een opzegtermijn van 2 maanden.

Maar voor wat betreft die storing, legt de auteur hier de vinger op de zere plek. De fiscus werkt nog steeds met het heilig verklaarde Windows XP, en deels nog met computersystemen die zijn geïnstalleerd in 1968. Naar het schijnt geeft het systeem nu aan dat Leijtens nog in zijn proeftijd zit, en dáár is Leijtens van uitgegaan, hetgeen de commotie verklaard.

Reageer