Politie wil cold cases oplossen met Facebookberichten

‘Tag iemand die deze jongen heeft vermoord ?'

Het coldcaseteam van de Nationale Politie zet Facebook in om tips en aanwijzingen te krijgen over onopgeloste zaken. Door mensen op te roepen om iemand te taggen, een vind-ik-leuk te geven of een bericht te delen hopen ze nieuwe informatie te winnen.

Hoewel het project nog in een proefperiode zit, durft woordvoeder Rien Turp al te spreken van een succes. “Laatst hadden we een post die echt helemaal viral ging: ‘Vrouw en kind dood aangetroffen in woning. Like als je dit herkent!’. Andere posts waar we veel reacties op kregen waren ‘Like als je dit ook vindt: deze man is de verkrachter van deze meisjes’ en ‘Tag een vriend die op de nacht van 3 op 4 december met een vuurwapen bij metrostation Spaklerweg te vinden was ?.’”

Tot nu toe hebben de berichten op Facebook nog niet geleid tot een oplossing van een zaak. Het coldcaseteam roept alle Nederlanders op om hun pagina het blauwe duimpje omhoog te geven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De sterfhuisconstructie aan de Spaklerweg (Amsterdam Z.O.) wordt gerund door vrijwilligers van No Surrender. Als protest tegen het sluiten van hun clubhuis in Emmen. Het is toch ook van de zotte dat deze nobele motorrijders niet eens hun Harley’s mogen stallen op de openbare weg.

Reageer
gravatar

Als die dingen stationair draaien maken ze meer herrie dan een betoncentrale die op stoom is voor de aanleg van één van die nieuwe bruggen over het Ei. Dat cluppie zou een categorie A geluid-vergunning moeten aanvragen voor hun clubhuis èn hun ritjes.