RIVM waarschuwt ongevaccineerde kinderen: jullie kunnen de tyfus krijgen!

Veel kritiek op harde toon van vaccinatiecampagne

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een campagne voor vaccinaties gestart. In een emotionele oproep wordt Nederlandse kinderen verteld dat ze ingeënt moeten worden: “Jullie kunnen allemaal de tyfus krijgen!”

De campagne richt zich met name op kinderen, omdat ouders steeds vaker ongevoelig zijn voor de argumenten om kinderen te vaccineren. RIVM-directeur Els van Schie: “Onze boodschap voor kinderen is heel simpel: jullie kunnen allemaal ongezien de tyfus krijgen. Daarom moet je je laten inenten. Wie dat niet doet, kan dood neervallen. Dat klinkt hard, maar we willen gewoon voorkomen dat de pleuris uitbreekt.”

Er is veel kritiek op de campagne. Kinderombudsman Margrite Kalverboer vindt de toon van het RIVM te hard: “Er is niets mis met het creëeren van bewustwording, maar het is nergens voor nodig om te gaan schelden.”

Van Schie herkent zich niet in de kritiek: “Mevrouw Kalverboer kan de tering krijgen. Ja, ik weet dat ze daarvoor ingeënt is, maar ik trek dat mens gewoon heel slecht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dit ‘probleem’ lost zichzelf op. Als al die kinderen de tyfus gekregen hebben, blijven enkel de ingeënte kinderen over! Los je ook gelijk het overbevolkingsprobleem op

gravatar

Inenten moet wel eerlijk blijven. Geen inenting voor de farmaceutische industrie. Sommige inentingen zijn echt niet nodig of komen te vroeg. Andere brengen gezondheids risico’s met zich mee. Mensen moeten volledig op de hoogte zijn vd gevolgen van bijv de BMR prik en bewust kiezen voor een vaccin. En graag onderzoek naar de gevolgen van de vaccins door onafhankelijken en niet door de farmacie zelf. Een redelijke dosering per vaccin is ook wel zo eerlijk tegenover een baby trouwens. Echt belachelijk hoeveel er tegenwoordig in een cocktail gaat.

Reageer
gravatar

Mijn zoontje van negen maanden kreeg laatst gewoon ongevraagd een liter vaccinaties ingespoten, hij zwol helemaal op, echt absurd!

Nu is hij wel beschermd tegen bof, mazelen, rode hond, kinkhoest, difterie, tetanus, verkoudheid, griep, HIV, aids, kanker, mond- en klauwzeer, tyfus, tering, cholera, nog een keer kanker, polio, kattenziekte, en nog veel meer, maar ik vond het toch wel ver gaan voor dat arme mannetje…

gravatar

Ja, het wachten is nu tot er weer ergens in gezondheidskringen de pleuris uitbreekt over (on)nodige vaccinaties. Er is een overproductie van serums (of sera) tegen haaruitval en platvoeten, dus die fabrikanten verzinnen vast wel een kwaal die bestreden moet worden middels inenting. Wist jij trouwens Wiem, dat uit het haargroeimiddel Minoxidil later Viagra is ontwikkeld?

gravatar

jeetje wat een onzin weer zeg
mijn kinderen zijn alle drie pas met 2 jaar gevaccineerd maar geen bmr en minstens 5 weken tussen elke prik
1 prik per afspraak.
ik vind het hele systeem achterlijk dat wij hier al met 2 maanden babys laten vaccineren
er is geen mens die 2 of meerdere ziektes tegelijk krijgt te verwerken maar wel babys vol spuiten met prikken van 2 of meerdere ziektes tegelijk
dan zijn ze er zelf sneller vanaf .
allemaal bang makerij pfff zo ontzettend vermoeiend dit
ik ben nu in verwachting van de vierde en die gaat ook zeker niet voor zijn of haar eerste jaar prikken krijgen
en al zeker niet de bmr die nooit .

Reageer
gravatar

Bof mazelen en rode hond is namelijk op elke leeftijd een pretje. En difterie kinkhoest tetanus en polio is ook fijn als ze 0 of 1 zijn. Vooral dan is er weinig kans op overlijden en complicaties voor het leven. Meningokken ACWY ach helemaal doof, beetje blind allemaal mee te leven, enkel als ze overlijden ze dan is er niet mee te leven. Ik ben blij te lezen dat u ze vaccineerd maar jammer dat ze niet een onveiliger schema hebben gekregen tegen de ziekten en bijwerkingen dan dat al bedacht is door RIVM namelijk het RVP. Ook vervelend dat de kinderen meer prikken moesten krijgen. 2 tegelijk voelen ze er maar 1 op moment zelf. En inderdaad het is enkel handig voor de artsen kids hebben er geen profijt van dat combineren…

gravatar

En ik bedoelde jammer dat ze een onveiliger schema hebben gekregen dan nodig was. Zonde maar ik blijf erbij fijn dat u ze uiteindelijk wel last vaccineren. In studententijd wel extra op symptomen bof letten en zwangerschap op rode hond. Mazelen helaas op elke leeftijd veel voorkomend en schadelijk. Vooral als ze ook nog op een Open School of KDV zitten etc. Maar niet getreurd in een gemiddelde basisschoolklas zijn ze sowieso de klos. Meerdere niet-prikkers vaak en vooral BMR is weerstand tegen dus een grotere kans op de “natuurlijke” immuniteit. Net als met HepB hoopt iedereen dat hij precies genoeg antistoffen maakt voor volledige immuniteit maar kan doorslaan naar ernstig ziek, chronisch ziek, acuut en/of geen levenslange immuniteit.

gravatar

Wat een schandalige, ordinaire reactie en taalgebruik van de heer van Schie: kennelijk heeft hij niet de intelligentie en het vermogen om te gaan met de keurige kritiek van de kinderombudsman. Wil hij soms dat kinderen door zijn schaamteloze actie gepest worden omdat hij ze zo uitscheldt? Zij kunnen er niets aan doen. Het zijn de ouders die beslissen over de inenting. Foute man op verkeerde plek!

Reageer