Billion Photos / Shutterstock.com

Mensen geboren in 2017 kunnen DKTP-prik inplannen

'Eindelijk!'

Mensen die zijn geboren in 2017 kunnen bij het consultatiebureau een afspraak inplannen voor de DKTP-vaccinatie. Daar kunnen ze kiezen tussen een vaccin in de linker- of rechterarm. Beide prikken bieden bescherming tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio.

Voor Sophie, die net 4 is geworden, kan het allemaal niet snel genoeg gaan: "Ik zat al een poosje op mijn uitnodiging te wachten ja. Veel vriendjes uit de straat hebben de prik al eerder gehad. Wanneer zij met open wondjes door het straatvuil rollen dan sta ik van een afstandje toe te kijken, omdat ik echt geen tetanus wil. Met de prik ben ik daar immuun voor en kan ik gewoon probleemloos verstoppertje doen in onze kliko."

Dat de prik ook beschermt tegen polio is een extra meevaller voor Sophie en haar familie: "Precies op tijd voor onze zomervakantie in Staphorst!"


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heeft de vierjarige Sophie wel op het internet gecontroleerd wat de gevolgen van een DKTP-vaccinatie kunnen zijn?

Dat zijn: “Pijn op de plaats van de injectie, soms met roodheid, zwelling of harde plek onder de huid. Griepachtige verschijnselen, zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, misselijkheid of buikpijn.”

Dat wil je jezelf toch niet aandoen. Je weet maar nooit..👌👌

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Sophietje, fatale polio kwam destijds alleen voor bij mensen die niet of niet voldoende de Heere verheerlijkten. Thans zitten alle gemeenteleden mijn preken volledig uit., zodat de Heere tevreden is.

Leest jouw papa minstens drie keer per dag een uur uit de Bijbel voor en gaan jullie elke zondag ter kerke, dan zal er niks ergs met jou en jouw familie gebeuren. Ook de coronastraf van de Heere zal jullie vakantiehuisje voorbij gaan.

Reageer
gravatar

Waarde dominee, ik heb een vraagje voor u, als het u uitkomt.
Verlaten ook bij u veel parochianen, vooral mannelijke, de kerk voor het zingen? Weet u welke straffen God voor deze zondige gelovigen in petto heeft?

gravatar

Mooi-mooi.

Was het zwaar om zowel difterie, kinkhoest, tetanus als polio uit te moeten zieken?

Was dat thuis of in het ziekenhuis?
En wie betaalde dat?

Hoeveel andere kinderen nog aangestoken, schat je?

gravatar

Kan best zijn van die besmettingen en ziekten, maar ik heb tenminste NOOIT autisme gehad, zoals geprikte kinderen en volwassenen. En mijn niet geprikte kinderen evenmin!