Erwin is al voor zijn dertigste babyboomer

Man nam een tussenjaar om het land op te bouwen

Waar zijn meeste vrienden nog lopen te sukkelen met hun carrière en idealen, heeft Erwin (29) alles goed voor elkaar: hij is voor zijn dertigste al babyboomer.

“Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen om het land op te bouwen. Daarom kan ik nu al roepen dat ze met hun tengels van mijn pensioen af moeten blijven”, zegt Erwin. “Ze proberen allemaal mijn zuurverdiende centen af te pakken, terwijl de jeugd maar een beetje niets zit te doen.”

Erwin kocht midden in de crisis zijn eerste huis, dat inmiddels al tienduizenden euro’s meer waard is. “Ik had dat huis nooit moeten kopen”, grapt hij. “Ik had de hele straat moeten kopen. Nee maar zonder gekkigheid, ik zit hier prima.”

Na tien jaar rondde Erwin vorig jaar zijn studie archeologie af. “Gelukkig heb ik nog wat jaartjes van de stufi kunnen genieten, maar wel terecht hoor dat ze dat hebben aangepakt. De jeugd wordt aan alle kanten al in de watten gelegd, ze mogen ook wel een beetje werken voor hun geleende geld.”

Er kleven ook nadelen aan het babyboomerschap. Zo moet Erwin ook neerkijken op zijn eigen familie. “Mijn oom van 61 is millennial. Politieke correcte wijsneus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *