Bron YT - GPTV

Moeten Nederlandse babyboomers ook de kans krijgen om jongeren te naaien?

Verdeeldheid over nexit-referendum

Nu de Britse babyboomers hun jongere landgenoten er compleet bij hebben genaaid door uit te EU te stappen, laait ook in Nederland het debat over een ‘nexit’-referendum op. De grote vraag is of ook de Nederlandse graaigeneratie de kans moet krijgen om de toekomst van jongeren te vergallen.

50Plus-leider Henk Krol vindt van wel. “We hebben in Nederland de traditie dat mijn generatie alles bepaalt. Wij hebben volop geprofiteerd van de vrede en welvaart die de Europese samenwerking ons heeft gebracht en zie wat er van ons geworden is: een zure en rancuneuze generatie met bekrompen behoudzucht. Daarvoor willen we voor onze kinderen en kleinkinderen behoeden.”

Veel jongeren zitten echter helemaal niet op een referendum te wachten. JOVD-voorzitter Matthijs van de Burgwal: “Waarom zou ik me met de toekomst van ons land moeten bezighouden? Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik geloof niet in directe democratie. In onze vertegenwoordigende democratie kiezen we sinds jaar en dag babyboomers om onze belangen te verkwanselen en dat werkt prima.”

Krol vindt het ‘absurd’ dat jongeren zich tegen het referendum keren: “Proberen te voorkomen dat je op democratische wijze genaaid wordt door de ouderen, dat vind ik van een stuitende arrogantie getuigen. Mijn ouders hebben dit land opgebouwd en dus heb ik het recht om het weer af te breken. Dit land vindt dat prima. C’est ça.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als die ouderen er uit willen stappen, dan is daar in nederland de euthenasiewetgeving voor. Je neemt de eerste letter van je naam en plakt daar Exit achter, tweet dit of laat het achter op een briefje. Dan neemt men de pil in, of vraagt een welwillende huisarts om Huppekee.

Reageer
gravatar

Laat je nakijken! Mijn ouders hebben dezelfde rechten en iets meer ervaring dan jij Bitterbal.

gravatar

John, dank voor je vriendelijke advies, ik heb me grondig laten nakijken, maar ik blijk toch weer net iets andere rechten te hebben dan jouw ouders. Daar zal het misverstand in zitten, maakt niet uit (hartje en smily)

gravatar

Henk Krol had het deze week zo druk met de Brexit. Was hij afgelopen woensdag toch bijna vergeten om Jo Cox met haar verjaardag te feliciteren

Reageer
gravatar

Het artikel heeft teveel tekst. Daar hou ik niet van want ik krijg er prikogen van.

Bovendien vind ik het flauw om het ‘nexit’-referendum aan 50Plus-leider Krol te koppelen. Het ‘nexit’-referendum is van meneer Wilders van de PVV.

Daar moet je van af blijven.

Corrie.

Reageer
gravatar

Gelukkig hoeft van jou niemand af te blijven, lekkere olifant (= verwijzing naar artikel over olifant in de kamer). Tot straks in de duinen! Ben je al lid kunnen worden van de partij van meneer Wilders of mag dat nog steeds niet?

gravatar

Krol, je moest je schamen. Je diskwalificeert als parlementarier. Je bent er als MP voor de toekomst en niet voor j eigen portemonnee of die van je erven.
jongeren kunnen trouwens en masse tegenstemmen mocht het ooit zover komen, wat ik niet hoop.

Reageer
gravatar

De babyboomers willen het graag voor de nieuwe generatie verneuken.
Kijk naar de huizen prijzen, welke kant de educatie nu op gaat. Voor starters is het onmogelijk om aan een hypotheek te komen voor een veel te duur huis. Ondertussen worden babyboomers blij van de waarde van hun huis want het is nu meer dan 40% meer waard dan toen ze het kochten. Verneukt milieu, van het altijd maar profiteren ervan. Nieuwe generatie moet dat oplossen.
Dan nog klagen ook dat jongeren niets doen en zich misdragen.
Als iemand die in de horeca gewerkt heeft kan ik zeggen dat jongeren vaak een stuk beleefder zijn.
Grappig hoe de speld zo on point is. Ja de EU sucks, het alternatief is alleen maar ergen

Reageer
gravatar

Niet alleen de jonge schreeuwers niets niets doen dan de wereld rond reizen in plaats van sparen,ook de grote groep gelukzoekers strijken dagelijks hier neer.Ik heb mijn spaargeld van de bank gehaald en dat zou een ieder moeten doen.Dat de overheid ons een last vindt en tegelijk ons geld wilt afpakken,riekt naar communisme.Dat doen ze “netjes”door wetten te maken.Deze generatie politici heeft van onze centjes mogen studeren en moeten nog hun studieschuld aflossen.moeten wij voor bloeden.

gravatar

Beste Joke,

Ik antwoord even namens Grenth, want zijn beeldscherm heeft wat averij opgelopen.

Tja, was het niet Tolstoi die ons leerde “Hoe eenvoudig is het voor hij die er comfortabel bij zit en geen rede tot aanstoot heeft, om te manen tot ‘kalmte’ en ‘redelijkheid’. En hoe snel overvalt ons niet de woede als wij oprecht geschoffeerd worden, gekwetst en beroofd”.

Met andere woorden: als mensen onhandig, ongepast en sputterend van frustratie reageren, dan kan het zomaar zijn omdat ze daadwerkelijk rede hebben om boos te zijn.

Toegegeven, Tolstoi was een evolutionist avant le lettre.

gravatar

Rijke babyboomers?In het verzorgingshuis babyboomers Voor de senior van nu is het alle dagen feest? We hebben het toch over al die mensen die onze banen,onze woningen en onze welvaart hebben ingepikt en alles dik voor mekaar hebben?als ze straks oud en gebrekkig worden – een fortuin gaan kosten. Alles wat Samsom en de zijnen te zeggen hebben over rijke ouderen is obligate borrelpraat en ademt een akelig soort ressentiment, alleen maar bedoeld om de weg vrij te maken voor weer een nare, door na-ijver ingegeven nivelleringsoperatie. 2015 geen inkomensafhankelijk eigen risico in de zorg. Eerder zag de PvdA al af van de inkomensafhankelijke zorgpremie, nu komt de partij opnieuw coalitiegenoot VVD tegemoet.De rijken worden rijker,er komen nog heel veel voedsel banken bij?Samson nog 12 zetels te gaan.

gravatar

Afgeven op de ouderen is laf. De ouderen hebben veel welvaart gecreëerd voor de jongeren, anders hadden ze niet gehad wat ze nu hebben. De jongeren moeten het allemaal nog maar bewijzen. Het gaat in ieder geval met de jeugd niet beter als vroeger, getuige hun gezeur.

Reageer
gravatar

En hoe redden we de democratie?Wereldwijd worden landen geteisterd door wispelturige kiezers, corrupte politici, boze burgers, partijen die afbrokkelen, populisten die uit hun nek kletsen, media die op hol slaan en een knagend besef dat de democratie haar beste tijd heeft gehad.Verdeel en heers,geef ze brood en spelen het zijn er velen.

Reageer
gravatar

Erg grappig dat die Britse jongeren van de generatie #IK te lamlendig waren om bij het referendum te gaan stemmen, maar nu een petitie houden om een nieuw referendum te organiseren.
– Dat wàs nou democratie. Kans gemist.
– Spijt komt altijd achteraf.
– Lekker efficiënt. En goedkoop.
– Zouden ze de volgende keer wel komen stemmen?

Reageer
gravatar

En dus mogen die pubers van Edith Schippers straks naar de huisarts om een abortuspil te vragen, om ze erna na hartelust nog een keertje stevig te kunnen nemen.

Daar komt bij dat nakomertjes de vervelende bijwerking hebben om nogal nadelig te zijn voor de persoonlijke welvaart, en dat wil men die hummels vooralsnog liever niet aandoen.

Reageer