Henk Krol: ‘Het is tijd voor een nieuwe generatie’

Kamerlid stopt per direct

Kamerlid Henk Krol van 50Plus heeft vanmorgen zijn functie neergelegd. Krol: “Het is tijd voor een nieuwe generatie. Alleen door verjonging kan de politiek aansluiting houden met de samenleving. Het is niet goed als alle babyboomers te lang blijven zitten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blij dat de partij die al 50+ jaren bestaat eindelijk klaar is om te gaan vernieuwen.
Ik vermoed dat ze een nieuwe oorlog voelen aank om men en de tijd willen nemen de nieuwe generatie daarop voor te bereiden. Wat een kennis en kunde!

Reageer
gravatar

Ik zie kans voor 49Min om heel groots te worden nu.

Reageer
gravatar

Goede zaak, hij begon ook al behoorlijk oud te worden.
Ik hoop wel dat ze nu echt iemand nemen die een stuk jonger is in aansluiting op de lijsttrekkers van de andere partijen.
Een veertiger zou dus duidelijk de beste keus zijn…

Reageer
gravatar

sorry hoor, maar ik kan geen motief ontdekken. laat staan een ongeloofwaardig motief. Zelfs de gordijnen op de achtergrond zijn egaal bruin van kleur.

Eeenige bril overigens.

gravatar

Oom Henk gaat de kamer uit met tromgeroffel en een statement: “Het is niet goed als alle babyboomers te lang blijven zitten, zij behoren te liggen.”

Reageer
gravatar

Even een partij-demografische analyse:

Die nieuwe generatie heeft niet de kans gekregen om vijftig te worden, omdat Krol, Nagel en die anderen maar steeds vijftigers bleven. Die hadden allang zestig moeten zijn of zelfs zeventig. Het probleem is dan ook nog lang niet over. Er komen wel een heleboel vijftigers bij, maar die zijn nog onervaren. Bovendien ontstaat er door het opstappen nu weer een tekort aan zestigers en ouder. Pas over tien jaar zullen de eerste nieuwe vijftigers zestig worden. Dat is de naasleep van de stagnatie die door de huidige generatie is veroorzaakt. In feite hebben zij de vijftigjarige leeftijd jarenlang op slot gehouden.

Het gedoe met die gaykrant-pensioen komt de echte partijbonzen, zoals Jan Nagel, dan ook goed uit. Daar gaat alle aandacht naar toe, en niet naar het echte probleem, dat op slot houden van een hele generatie. Iedereen zegt nu: ach wat jammer, maar we komen er wel bovenop. Terwijl ze zouden moeten vragen “Ben je nou helemaal zestig?”

Reageer
gravatar

Wet van Poe. Als dit zo doorgaat, is morgen de opening dat Geert Wilders opstapt omdat hij z’n geheime donaties van de Tea Party al jarenlang gebruikt om moskeeën mee te financieren, en geheime sharia rechtbanken op te zetten.
En overmorgen, dat Cees van der Staaij zijn kinderen heeft laten inenten door een homofiele dokter. Dan kan de Speld wel opdoeken.

Verdomd, dat is het! Een complot tegen de Speld!

gravatar

beste Satiricus. Gelukkig hebben we nog altijd de voorsprong van de Speld op de werkelijkheid. Ze is altijd nèt wat eerder (soms tot wel 666 dagen)…

gravatar

Beste Tom, die voorsprong kan alleen bestaan door bepaalde onderwerpen zorgvuldig te vermijden. Dat zijn onderwerpen waar de wet van Poe op van toepassing is. Ik noem er een paar: creationisme, vliegende schotels, goddelijke openbaringen, motoren die op water lopen, langdurig bestaande grote complotten, geesten en chemtrails.

Zou de Speld over 1 van deze onderwerpen een artikel plaatsen, dan is het een fluitje van een cent om de satire daarvan, hoe zwaar er ook wordt overdreven, en hoe bezopen er ook wordt geredeneerd, te doen verbleken. Enkel door te verwijzan naar een van de talloze serieus bedoelde artikelen op websites over dat soort onderwerpen.

Zelfs voor De Speld is het niet mogelijk om over zulke zaken satire te maken, die te onderscheiden is van wat de diehards publiceren zonder dat humoristisch te bedoelen. Ik neem aan dat er bij de redactie een lijst is van verboden onderwerpen, onderwerpen waar niet mee gespot kan worden. N.B.: wel mag, maar niet _kan_

gravatar

dit schandaal heeft veel stemmers besoodemietert waaronder veel onschuldige bejaarden. wel laf dat hij nu opstapt in plaats van de problemen structueel op te lossen, weer ‘typies’ linkse kerk

gravatar

Ik beken dat het laf is. En ga nog een keer extra door het stof. Waarvoor Bart S*it trouwens heel leuke stofzuigers verkoopt, speciaal aanbevolen voor jongentjes. Zie de folder elders op dit forum, maar dit terzijde.

Ja, ik ben inderdaad links. Relatief dan. Links van.. euh… hm.. gut, wat raakt een mens snel uit de politiek. O ja! links van Pa Zorreguietta.

gravatar

Nee Echte .. eeehhh .. whatever: u begrijpt het niet: jatten is rechts. De kerk is ook rechts en die jatten dus ook, voornamelijk de onschuld van zielige jongetjes. Ik mag hieruit op maken dat u niet linksdragend bent?

gravatar

Heer Krol, u beseft dat uw bekentenis aangaande de fotografie oud collega Teeven nog wel eens in een lastig parket zou kunnen brengen? Ik ben daarom zeer benieuwd naar uw andere noodzakelijke, al of niet in het duister verrichtte praktijken, welke enige verheldering zouden kunnen bieden achter het door u zo vaak gebezigde woord ‘ouderenpensioen’, of, ‘ouderdomspensioen’. Daarbij doel ik speciaal op de door u gewenste diameter uwer uitdrukking.
Heer Nagel, (hij is te makkelijk om hem te maken), heeft zojuist zijn uiterste best gedaan de opvolger binnen uw stroming aan te prijzen, maar voegde daaraan toe dat de toestand hier en daar een grijs haartje heeft opgeleverd.
Heer Krol, laat gauw wat van u horen, licht het dekseltje en geef inzicht in de vooruitzichten voor de toekomst. En mocht het niet lukken één-twee-drie een nieuwe baan te vinden, gaat u dan met uw wachtgeld bij een aantal verzorgingshuizen voor ouderen langs, men schreeuwt om vrijwilligers. B.v.d.

gravatar

Trendvolger, u doet uw naam eer aan. Deze trend, zeg maar hype, wordt door niemand zo goed gevolgd als door u, een ware een 50 plusser. Zelfs de donkere kamer kent u nog. Damokles wellicht ook? Nee zeg maar niets. Fred Teeven is niet mijn vriend, en als hij komt te bungelen zal ik geen traan laten. Het sujet zit er om af te schrikken: dode kinderen en overgelopen Russen, dat soort zaken. Hoe onrechtvaardiger, hoe beter hij afschrikt. Aan dhr Nagel heb ik lak. Bij ons op de krant noemen we hem Jan Hagel.

Een nieuwe baan heb ik al: speelgoedfotograaf tbv de emancipatie-folder van Bart S (tegen wie TBS is geëist, maar hij heeft beterschap beloofd). Mijn werk is reeds te zien in de folder elders op dit forum.

Uiteraard is ook deze job weer zo lang als het duurt. Als speelgoedfotograaf ben ik nu nog een geloofwaardig boegbeeld. Maar zodra mijn verleden als echte fotograaf uitlekt, is dat natuurlijk afgelopen. Dan is het geen kinderspel meer, maar echt. En dan ben ik dus weg.

gravatar

Gelukkig maar, Marg00tje, dat enige tijd geleden de regeling is aangepast:
– de duur van de wachtgelduitkering is gelijk aan de duur van de vervulling van de politieke functie, met een minimum van 2 jaar en een maximum van 3 jaar en 2 maanden. Bij een functievervulling van minder dan 3 maanden bedraagt de uitkeringsduur 6 maanden.

En niet de volle mep, maar 80 en 70% van het laatst verdiende salaris.
Maar het is wel ruim bemeten: we zien politici dan ook zelden bij de voedselbank – tenzij op ‘werk’bezoek.

gravatar

Heer Krol,

Nee, zover is het nog lang niet. Er liggen nog heel wat jaren voor de boeg waarin ik mijn afdrachten zal moeten voldoen. Maar goed, het foldertje van dhr. Smit verraadt inderdaad dat u de fijne kneepjes van het vak nog niet helemaal onder de knie heeft. Een echt vak beheersen beste Henk, is een must wat op ieders resumé zou moeten staan wanneer hij of zij op het moment supreme voor ons lieve Heer staat, wat u?
Overigens ben ik benieuwd naar de specialisatie van nummer twee, op dit moment uw opvolger in de Kamer. Heer Hagel heeft inmiddels gesproken over de talenten van de meneer, maar ik heb ook vernomen dat u de meneer als bestuurder wenst aan te sturen. Opheldering uwerzijds omtrent deze ontwikkelingen is zeer gewenst, temeer omdat de nummer twee uw zakelijke en politieke standpunten uiteen zal moeten zetten. Kortom: Op wachtgeld of niet?

gravatar

Die zet is gedaan door de firma Bart S., mijn nieuwe werkgever. Zie de folder, elders op dit forum. Met leuke stofzuigertjes voor jongentjes. Helaas ontbreekt het ouderenspeelgoed, maar voor mij maakt dat niet uit. De kiezers zijn mijn speelgoed. Niet alleen Ken, ook Barbie.

Nee, ik ben niet Bi geworden. Gewoon een geëmancipeerd mens m/v, h(eter)(om)o universalis. En nu dus ex-actievoerder, ex-politicus en speelgoedfotograaf. Echte fotografen kunt u bewonderen op National Geographic.

gravatar

Inderdaad. Het is de hoogste tijd dat Henk Krol bij Bart Smit de vormgeving van de reclamefolders gaat doen om zo de nieuwste generatie beter te leren kennen.

Reageer
gravatar

Dit alles neemt niet weg dat ik me hier nog steeds te jong voor voel, nieuwe generatie of helemaal geen generatie, ik denk dat ik maar een Partij voor bijstandskinderen begin, tenslotte hebben die nog nooit naar de stembus gekund, dus als dat geen kiezersmarkt is, dan snap ik dat ook nog wel. Deze mogelijkheid ligt helemaal open.

Reageer
gravatar

Wat mij nu benieuwt is: krijgt Hendrik Krol bij zijn afscheid nu die Porsche 911 Targa mee naar huis die hij als dienstauto bij de Gaykrant bereed? Nu kunnen ze wel zeggen: “Henk, je hebt de boel besodemieterd, flikker nu maar op”, maar er is geen -door de belastingbetaler- overeind gehouden bankdirecteur die niet tenminste als multimiljonair de arena verlaat. Henk is voor Gay Nederland jarenlang hét boegbeeld geweest; mag hij daar ook iets aan overhouden? Zo reed de directeur van woningcorporatie Rochdale (020) rond in een Maserati Ghibli als dienstauto mét chauffeur en kreeg die bij zijn afscheid mee, weliswaar zonder chauffeur, maar toch een coulant gebaar, nietwaar? En dan Henk zomaar met lege handen en een riant wachtgeld naar huis sturen? Dat doen we deze homo ludens toch niet aan in deze maatschappij van onbeperkte winstaccumulatie en exhibitionistische zelfverrijking?

Reageer
gravatar

Tja, u roert hier een heikel punt aan. Immers: een Maserati zonder chauffeur is véél leuker. Zo ziet u maar weer dat werken niet loont.

gravatar

Ik treed ook af, nu bekend is geworden dat ik als redacteur van de Tien Geboden geen pensioenpremie voor Mozes heb betaald. Dan ben je als Boegbeeld niet geloofwaardig meer. GvD

En ik treed terug omdat Mohammed via een uitzendbureau de Koran heb laten schrijven, dat geen sociale premies betaalde. A.o-Akbar.

Ook wij gaan nu dus van ons pensioen genieten. In de peilingen zijn we gehalveerd, misschien komt dat ooit nog goed. Maar voorlopig is Satan de lachende derde.

Reageer
gravatar

Alsnog mijn bijdrage, die was weggevallen (alsof de Duvel ermee speelt).

In de peilingen staat Satan inderdaad op ruime voorsprong. Zouden er nu verkiezingen zijn, dan zou hij het nieuwe Opperwezen worden.

Verder treed ook ik terug, omdat is gebleken dat er voor veel kiezers in mijn steekproeven geen pensioenpremie betaald is, en mogelijk voor een deel zelfs geen belasting. Dan ben je als Boegbeeld van de opinipeilers niet geloofwaardig.

gravatar

JNWLWK; uw broer pas 46 en tóch al 50 Plus gestemd? Beetje prematuur, nietwaar? Hoewel, 46 en dan al spataderen, dat duidt op biologische veroudering. Maar ondanks dat, wel door de ballotage gekomen? Tja, sommige politici en partijbaronnen maken zelfs van hun uitgangsprincipes geen punt: dus “50 Plus, stop met de auto, stap met de rollator op de bus” en “Met Krol meer lol, want hij houdt de glazen vol!” of “One sincere gay a day, keeps the doctor and accountants away”.

Reageer
gravatar

Het is altijd wat triest om te zien hoe een onderwerp (of topic, zo u wilt) het einde nadert van een cyclus waarin druk geparticipeerd wordt, waarin nieuwe invalshoeken ontstaan, waarin horizonten worden geopend. Opkomst, bloei en verval; alles en iedereen gaat voorbij (wel of niet biologisch verouderd, beste Frederik van Heeden op # 27. U bent duidelijk niet van gisteren, hoewel: is een apotheekhoudende huisartspraktijk nog wel economisch rendabel?). Dat wilde ik aan het schijnbare eind van deze Krol-cyclus nog even kwijt. Het zullen de vallende blaadjes zijn wellicht, hun kleuren en het kruidige aroma dat zij in onze weinige, nog publiek toegankelijke, bospercelen verspreiden. De herfst, die mij brengt tot dit soort nostalgische en melancholische impressies. Als oudere jongere zie ik de maatschappij vaart maken op weg naar de Triple Dip die ons door en vanuit de Shutdown Overzee wordt aangereikt, maar och, van dezelfde zijde bereikten ons ook Prozac, de F-35 en de NSA met haar PRISMatische ogen; vanuit de USA bereiken ons voortdurend ‘mixed pleasures’. We zullen ermee moeten leven, vergeet mijn oprispingen waarde Speldgenoten en laten we overgaan tot de waan van de dag, luisterend naar de Apologieën en Negaties van Henk Krol, naar de Standard Operational Bullshit van onze zo begaafde Bullshitters Rutte, Samson en Pechtold, naar onze herrijzende Jack de Vries die een doorstart mag maken via die F-35 die zelfs stilstaand al zoveel stof doet opwaaien. Maar wat zeur ik nou? Iémand moet toch al die vrijzwevende commissiegelden van Lockheed in een omgekeerde paraplu opvangen? Vroeger hadden we daar de mysterieuze Victor Baarn voor; nu moet dat iemand anders doen vanuit de competente gelederen van VVD of CDA: Charley Aptroot is inmiddels weggeburgemeesterd naar Zoetermeer, dus niet meer -as such- in beeld; waarom dan niet Jack? Onze Highjack, Jack-of-all-trades, ónze Jack-in-the-box! Wordt vervolgd?

Reageer