Dieren waar het wél gewoon goed mee gaat

Neem nou bijvoorbeeld de kip

In het nieuws gaat het alsmaar over neushoorns, blauwvistonijn en mensaapjes: dieren waar het slecht mee gaat. De droevige, eenzijdige berichtgeving over deze slachtoffertjes is een gebed zonder end. Zijn er dan geen dieren waar het wél gewoon goed mee gaat? Zeker wel.

Neem nou bijvoorbeeld de kip. Die wordt al jaren met groot succes gekweekt. Van Nederland tot Australië, Van Honduras tot Alaska, overal is deze vrolijke tweevoeter te vinden. Helaas hoor je dierenrechtenorganisaties daar niet over. Ook met de muskusrat gaat het volgens de laatste tellingen uitstekend. De mens probeert deze geniepige slootduiker met man en macht uit te roeien, maar laat de muskusrat dat gebeuren? Nee. Tot slot moeten we ook even de mestkever noemen. Nooit te beroerd om zich aan te passen aan het veranderende klimaat en daarom al duizenden jaren te vinden in onze bossen. Chapeau!

Zo zijn er vele honderden dieren waar het gewoon goed mee gaat. Dwerghamsters, strontvliegen, duiven, chihuahua’s, damherten, en zelfs het gouden leeuwaapje. Daar leefde ooit nog maar een handjevol van in het Atlantisch regenwoud, maar dankzij hun dappere inspanningen in het fokprogramma hebben zij kranig teruggevochten en zich weer vertwintigvoudigd. Zo kan het ook, Afrikaanse olifant.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Leiden gaat het buitengewoon goed met de stadsmeeuwen. En ik kan uit eigen ervaring melden dat het bijzonder goed gaat met de naaktslakken in mijn tuin, wel heel erg goed, heel heel erg goed, met die rotbeesten. IK KRIJG ZE NIET WEG!!!! ZE BLIJVEN MAAR KOMEN!!!! IEDERE KEER ALS IK DENK DAT IK ZE UITGEROEID HEB, ZIE IK ER BINNEN EEN PAAR DAGEN WEER EENTJE. HELLPPP!!!!

Reageer
gravatar

Hebt u wel geprobeerd om ze te geven waar ieder levend wezen naar verlangt, namelijk een eigen huisje onder de zon?
Dat is de oorza ak van hun rusteloze zoektocht.

gravatar

Grijze Wolven floreren uitstekend in West Europa, Rode Khmer woekeren gewoon ondergronds door. Eager beavers worden grootschalig herplaatst, doch sterven even snel weer uit door 8-baans rijkswegen.

Reageer