Is nepnieuws te rechts?

'Hoax-sites zouden ook eens een ander geluid moeten verzinnen'

De nepjournalistiek ligt de afgelopen weken steeds meer onder vuur. Pagina’s met nepnieuws zouden maar één kant van het verhaal verzinnen. Volgens critici moeten pagina’s met nepnieuws een minder eenzijdig aanbod aan feitenvrije onzin bij elkaar fantaseren.

“Als al je leugens telkens dezelfde politieke boodschap uitdragen, is dat niet goed voor je betrouwbaarheid,” vindt media-analist Flemmo te Gader. “Hoax-sites zouden ook eens een ander geluid moeten bedenken. Ze melden nu bijvoorbeeld dat Nederland in opdracht van Brussel blonde meisjes naar asielzoekerscentra stuurt om moslimmannen wegwijs te maken in Nederland. Maar wat ze er niet bij verzinnen, is dat diezelfde asielzoekers uit kostenoverwegingen gedwongen worden om potgrond te eten. In Nederland!”

Alex Nieuwman, beheerder van nepnieuwspagina vrijheidswaarheid.eu, noemt de kritiek op nepnieuws onzin. “Ik ben niet links of rechts, ik wil gewoon de fabels op tafel. Sommige mensen vinden dat propaganda, maar dat kan ik echt naar het rijk der feiten verwijzen.”

Te Gader vindt die reactie te makkelijk: “Ik denk dat veel journalisten geen linkse dingen willen verzinnen, omdat het niet in hun waanbeeld past. Het is gewoon een feit dat lastenverlichting goed is voor de economie. Dat kun je toch gewoon ontkennen?”

DEEL DIT ALS JE HET HIER MEE EENS BENT!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *