Kerstman hekelt puinhopen van drie weken Sinterklaas

'Moet ik elk jaar zijn rommel opruimen?'

Sinterklaas is de oorzaak van de wachtlijsten in de speelgoedwinkels, kapotte kindergebitten en polarisering van de samenleving. Dat betoogt de Kerstman in zijn boek ‘De puinhopen van drie weken Sinterklaas’, waarin hij concludeert dat het tijd is voor een frisse wind in Nederland: “Dit land is hard toe aan een kerstboom.”

Het boek begint met een genadeloze analyse van de economie en werkgelegenheid in Nederland. Precies een speerpunt waarmee Sinterklaas graag koketteert. “De banen die hij heeft gecreëerd zijn slechts tijdelijk en verdeeld onder een select groepje mensen met alle kleuren van de regenboog. Leuk, die positieve discriminatie, maar na 6 december nemen zij hun vergaarde rijkdom weer mee naar Spanje, en blijft de witte man van middelbare leeftijd achter met lege handen. Die voelt zich boos en in de steek gelaten.”

Volgens de Kerstman is het maatschappelijke klimaat ontzettend verhard tijdens de heerschappij van Sinterklaas. “In drie weken tijd heeft hij zo’n beetje alle bevolkingsgroepen in Nederland tegen elkaar opgezet en uitgespeeld. Nu is aan mij de ondankbare taak om met de kerstgedachte het volk weer te verzoenen. Dat doe ik graag, maar moet ik elk jaar zijn rommel opruimen?”

Dat Sinterklaas volgend jaar waarschijnlijk doodleuk terugkeert, steekt de Kerstman misschien nog wel het meest: “Die man maakt er drie weken lang een bende van, geeft een narcistisch feest ter ere van zijn sterfdag en trekt zich dan weer terug in zijn ivoren toren in Madrid. In plaats van dat we hem met pek en veren het land uitjagen en de nieuwe generatie een kans geven, keert hij dankzij zijn ‘old-boys-network’ volgend jaar gewoon weer terug in een vergelijkbare Goedheiligmancommissie. Het volk laat zich een rad voor ogen draaien door in zo’n schertsfiguur te geloven.”

De Kerstman belooft ons land met een aantal praktische oplossingen weer de juiste koers te laten varen. “Rendieren en een kerstboom. Als het kan op de Noordpool, kan het ook in Nederland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Kerstman belooft van alles aan mensen die hun geloof in Sinterklaas zijn verloren. Hij hoopt hiermee hun steun te krijgen om de macht over te nemen. Hij schept valse verwachtingen, hij creëert verdeeldheid en maakt er zelf net zo’n puinhoop van.
De Kerstman is eigenlijk een afsplitsing van Sinterklaas. Nu splitst iedereen zich maar af en lopen er tientallen hulpsinterklazen en nep-kerstmannen rond. Alle kleine en grote kinderen in verwarring!

Reageer
gravatar

Dat, en het feit dat ik niet meer mee mag doen op verscheidene lokaties…. Jaren lang mijn stinkende best gedaan voor die man en nu bij het grof vuil gezet. Een katholieke bisschop waar ieder kind even verplicht bij op schoot moet; dat kan dan weer wel. Nederland slaapt rustig verder!

Reageer
gravatar

Het is mijn echte gezicht jongeman en niet een schijnheilig bleekgezicht. Maar eerlijk is eerlijk, die jonge jongetjes op mijn schoot is werkelijk fantastisch. Ik lust er wel pap van!

Sinterklaas

gravatar

M.i. alleen voor lijders aan couperose. Maar eigenlijk ook voor zuipschuiten die regelmatig op handen en voeten (vanuit de kroeg) de weg naar huis of naar hun auto moeten zien te vinden.

gravatar

Santa Claus probeert ons weer een globaliserend rad voor ogen te draaien!!

Net nu we de striphelden van het snoep gaan halen komt deze door Coca Cola gecreëerde goedkope imitatie van mijzelf weer op de proppen met zijn sluipreclames!

Het is oorlog!
Marketing-oorlog!!

Sint Nicolaas (TM)

Reageer
gravatar

Doe es effe normaal! Er bestaat geen gematigd sinterklaasfeest! Een zwarte piet chocolaatje is gewoon een sinterklaas chocolaatje met een andere wikkel!!!

Reageer
gravatar

“Volgens de Kerstman is het maatschappelijke klimaat ontzettend verhardt tijdens de heerschappij van Sinterklaas. ”

Zelfs zodanig, dat we alle voltooid deelwoorden met dt gaan schrijven. Pak aan!

Reageer
gravatar

Inderdaad, het is even Sinterklaas en we hebben er drie nieuwe politiek leiders bij, een mislukte matroos, een mislukte vrouwenversierder en een mislukte dijkgraaf.

Reageer
gravatar

Ik denk dat ze het serieuze nieuws bij de speld als komkommertijd ervaren en daarom niet verder komen en dan maar zoiets als dit stukje plaatsen..

Benny