Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Pak cocaïne op oma’s zolder heeft enorme emotionele straatwaarde

‘Evert speelde er vroeger altijd crackhoertje mee’

Het overlijden van Bruinie van der Velden heeft haar kinderen niet alleen in diepe rouw gestort, maar leidde ook tot onderlinge verdeeldheid: het grote pakket coke op oma’s zolder splijt de gemoederen. Jacintha van der Velden heeft uitgerekend dat ze er op straat zeker €70.000 voor kan krijgen, maar voor Evert van der Velden is de emotionele straatwaarde van het pakket dat gedurende zijn hele jeugd op zolder heeft gelegen vele malen kostbaarder.

Evert: “Ik weet nog hoe ik altijd crackhoertje speelde met mijn schoolvriendjes. Hopelijk kan ik die waardevolle traditie doorgeven aan mijn eigen kinderen. Die zijn nu weliswaar nog te jong om de sociale gevolgen van zo’n verslaving en de uitsluiting van straathoertjes binnen een samenleving waarheidsgetrouw na te spelen, maar dat komt nog wel. Tot die tijd wil ik dit erfstuk graag in de buurt houden”

Jacintha van der Velden denkt daar anders over. “Ik speelde natuurlijk ook crackhoertje met die coke van oma, maar ik hoop dat mijn kinderen creatief genoeg zijn om deze harddrug te kunnen verbeelden met bijvoorbeeld een baksteen of een zak rijst, ik noem maar wat. Dit doet zeker €50 per gram vandaag de dag.”

Evert brengt daar tegenin dat zo’n pakket zijn waarde niet verliest. “Het is van een oud vrouwtje geweest en heeft altijd binnen gelegen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In haar testament staat letterlijk:’ ik laat mijn cocaïne na aan de Jellinek kliniek, ik wil niet dat mijn kinderen nog vaker hun neus in mijn zaken steken.’

Reageer