5 redenen waarom Bert (53) niet op zichzelf moet stemmen

'Papa zou binnen no time ruzie hebben met Iran'

Bert (53) moet in geen geval gehoor geven aan de oproep van de nieuwe partij GeenPeil om op zichzelf te stemmen. Dat zeggen zijn vrouw Fien, zijn dochter Rianne, zijn buurman Gerard, zijn beste vriend John en Bert zelf. Ze waarschuwen voor de gevaarlijke gevolgen van Berts visie.

Financiën
Vriend John ziet niets in de financiële plannen van Bert. Hij is het zat dat Bert zich altijd achter Brussel verschuilt als de bierrekening betaald moet worden. “Als Bert het voor het zeggen krijgt, geeft hij straks nooit meer een rondje.”

Volksgezondheid
Berts vrouw Fien is vooral kritisch over zijn zorgplan. “Bert roept al jaren dat hij gaat stoppen met roken, maar dat zijn loze beloftes. Bovendien wil hij ons wekelijkse bezoek aan mijn moeder afschaffen. Als Bert op Bert stemt, kan dat wel eens het einde van Nederland betekenen zoals mijn moeder het nu kent.”

Buitenlandse zaken
Berts puberdochter Rianne verafschuwt het buitenlandbeleid van haar vader. “Ik word nog steeds elk jaar meegesleept. Een paar jaar geleden moesten we ineens naar Tunesië omdat het eten daar all-inclusive was. Papa zou binnen no time ruzie hebben met Iran.”

Infrastructuur & Milieu
Buurman Gerard moet er niet aan denken dat Bert het voor het zeggen krijgt op het gebied van infrastructuur en milieu. “Hij zet altijd zijn auto voor mijn raam, terwijl hij een eigen oprit heeft. Hoort visserij hier ook bij? Ja? Nou, hij wil nooit met me gaan vissen.”

Veiligheid & Justitie
Zelf denkt Bert dat zijn plannen de veiligheid van Nederland niet ten goede zouden komen. “Sluit mij op nu het nog kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die Bert is een verstandige jongen. Het enige minpuntje aan zijn uiteenzetting is dat hij in het laatste zinnetje vergat te vermelden dat dit ook voor de andere politici zou moeten gelden. Pas dan kunnen wij rustig gaan slapen.

Reageer